NK snelwandelen met internationale deelname

01 okt , 10:58 Sport
23f790bbfcdd
WsV Hart van Brabant
Op zondag 6 oktober vinden in Tilburg de Nederlandse kampioenschappen snelwandelen plaats, samen met de Belgische kampioenschappen. Wereldkampioen André van Sloten (Masters M45, 20 kilometer) zal deelnemen, samen met snelwandelaars uit zes landen!
De wedstrijd, georganiseerd door de wandelsportverenigingen Hart van Brabant (Tilburg) en RWV (Rotterdam), omvat 35 kilometer voor de mannen en 20 kilometer voor de vrouwen. Dit kampioenschap vindt plaats op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof. De Atletiekunie heeft de organisatie opnieuw aan deze verenigingen toevertrouwd, die het evenement voor de 24e keer op rij in Tilburg organiseren.
De Belgische Atletiekunie heeft wederom gevraagd om hun 35 kilometer voor mannen en 20 kilometer voor vrouwen op dezelfde dag in Tilburg te laten plaatsvinden, vanwege de uitstekende organisatie.
Naast Nederlandse en Belgische deelnemers, zullen er ook snelwandelaars uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en Hongarije deelnemen.

Programma

- De start voor de 35 kilometer vindt plaats om 11.00 uur, tegelijk met de 1, 2, 3, 5 en 10 kilometer afstanden.
- Om 12.00 uur starten de vrouwen voor hun 20 kilometer.

NK 20 kilometer vrouwen

Anne van Andel, kampioen van 2022, is de topfavoriet. Jacqueline van Drongelen (kampioen 2023) en Loes van Bremen – van den Beemt maken kans op zilver en brons.

NK 35 kilometer mannen

Edwin van Wijngaarden (kampioen 2023) verdedigt zijn titel, met concurrentie van wereldkampioen André van Sloten (Masters 45) en Remco de Bruin (2e Masters 60, WK Zweden).

Belgisch kampioenschap

Bij de Belgische vrouwen is Annelies Sarrazin de grote favoriet op de 20 kilometer. Bij de mannen wordt het 35 kilometer kampioenschap een strijd tussen Peter Van Hove en Benjamin Leroy. Beide categorieën hebben ook Masterskampioenschappen.

Overige afstanden

Voor de overige afstanden (1, 3, 5 en 10 kilometer) zijn er geen kampioenschappen, maar kan iedereen meedoen. Voor wie geen wedstrijdlicentie heeft, is er een prestatieklasse.

35 kilometer van Tilburg

Niet-licentiehouders kunnen deelnemen aan de 35 kilometer. De start is om 11.00 uur, en deelnemers krijgen 4,5 uur de tijd. Ook op het ronde parcours zijn er verzorgingsposten en tijdregistratie.
Alle uitgelopen afstanden worden beloond met een diploma. Voor informatie en inschrijving:
- W.S.V. Hart van Brabant: Ad Leermakers ([email protected] / 0416 362858) of via www.wsv-hartvanbrabant.nl
- RWV: Hans van der Knaap ([email protected])