KGV-turnster Diede van Laarhoven geplaatst voor de finale NK-toestellen

Foto: KGV

TILBURG – Afgelopen zaterdag werd in Tilburg de landelijke halve finales meerkamp dames geturnd. In de 3de divisie Junior werd KGV uit Kaatsheuvel vertegenwoordigd door Diede van Laarhoven.

Voor Diede was het de eerste keer dat ze een landelijke wedstrijd turnde met een kleine kans op doorstroming naar de finales. Alleen de eerste drie plaatsen uit een groot deelnemersveld op de meerkamp stonden garant voor een ticket op het NK. Maar ook alleen de nummer 1 per individueel toestel zou geplaatst worden voor dat specifieke toestel.

Dat Diede op het moeilijke onderdeel balk goed was wisten de trainers van KGV al maar ze hield haar zenuwen ook nu weer uitstekend in bedwang en zette een bijna perfect uitgevoerde oefening neer. Dit leverde Diede een 1e plaats met een score van 11.050 punten én directe plaatsing op de NK-toestelfinale balk op. Diede behaalde ook nog zeer verdienstelijk op sprong de 5e plaats, op brug de 16e plaats en op vloer de 6e plaats. Daarmee eindigde ze op een mooie 8e plaats in het algemeen klassement.

Het NK wordt gehouden op aanstaande zondag 21 april, locatie Sportcampus in Den Haag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen