RKC Waalwijk speelt cruciale wedstrijd tegen Excelsior

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – Na een bewogen weekend waarin RKC Waalwijk zijn kracht toonde met een 3-1 overwinning op Vitesse, kijkt het team nu vooruit naar een nieuwe uitdaging. Dit keer reizen de Geelblauwen af naar het Van Donge & De Roo Stadion voor een ontmoeting met Excelsior. De wedstrijd wordt zaterdagavond 16 maart gespeeld. Aanvang 20.00 uur.

Excelsior bevindt zich momenteel in een moeilijke fase, zowel sportief als met blessureleed. De huidige nummer 15 van de eredivisie hoopt thuis het tij te kunnen keren na een zware 4-0 nederlaag tegen AZ.

RKC Waalwijk

De Waalwijkers, gesteund door een uitverkochte aanhang aankomende zaterdag, hebben zich met de recente overwinning op Vitesse een stuk verbeterd ten aanzien van de 3 wedstrijden ervoor die werden verloren. De gelijkmaker van Vitesse door Aaronson zorgde voor meer spanning in de wedstrijd, totdat Reuven Niemeijer en Michiel Kramer beide wisten te scoorde en de overwinning veilig stelde voor RKC Waalwijk. De aankomende wedstrijd tegen Excelsior is van groot belang voor de club uit Waalwijk. Wanneer er namelijk gewonnen wordt zal de ploeg van Henk Fraser naar de 15e plek stijgen en zich virtueel verlossen van de play-offs. De Geelblauwen zullen daarom extra gemotiveerd zijn om deze stijgende lijn voort te zetten en met 3 punten naar huis te gaan.

Excelsior

Excelsior daarentegen kende een goede start van het seizoen 23/24, maar heeft in de laatste 6 wedstrijden geen punten kunnen pakken. Ook had de club uit Rotterdam weinig geluk in hun vorige wedstrijd tegen AZ Alkmaar. Ondanks een sterke beginfase resulteerde de eerste hoekschop direct in een doelpunt voor AZ. De Kralingers vochten voor wat ze waard waren, maar zagen de achterstand al snel oplopen. Excelsior kampt momenteel met 8 geblesseerde spelers, waaronder Couhaib Driouech, Kik Piere en Lazaros Lamprou. De ploeg van Marinus Dijkhuizen zal dit resultaat snel willen vergeten en zal alles op alles zetten om een goed resultaat te boeken tegen RKC Waalwijk. Het zal een spannend duel worden aangezien beide ploegen 21 punten hebben en zullen strijden voor de 15e plek van de Eredivisie.

Arbitrage

De scheidsrechter voor de wedstrijd Excelsior – RKC Waalwijk is Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door Frans Ozinga en Roan van Marrewijk. Var is Martin Pérez en avar is Charl schaap.

Live verslag

Fans kunnen deze wedstrijd live volgen via ESPN 1, Langstraat FM (106.8) en voor live updates op het X (Twitter) account van RKC Waalwijk.

Historie

In de eerdere vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar driemaal tegengekomen. RKC won één wedstrijd en tweemaal was het gelijkspel. Dit wijst op een gelijk opgaande strijd waarbij beide teams zullen strijden voor elk punt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen