RKC Waalwijk opent 2024 tegen Heracles Almelo

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – Vanavond speelt RKC Waalwijk haar eerste wedstrijd na de winterstop. In het Mandemakers Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen Heracles Almelo. Verschil tussen beide ploegen is één punt, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Na het recente trainingskamp in Marokko zijn de Geelblauwen teruggekeerd naar huis. Het trainingskamp was anders dan andere jaren, aangezien er naast het sportieve gedeelte ook verschillende maatschappelijke activiteiten op het programma stonden. Het bezoek aan het aardbevingsgebied en een weeshuis heeft een diepe indruk achtergelaten op de spelers en staf. Met deze nieuwe ervaringen en een nóg hechter team, is de selectie klaar voor de hervatting van de Eredivisie.

Eerste seizoenshelft

De eerste seizoenshelft was er eentje met ups en downs waarin goed voetbal niet altijd beloond werd. Na een minder goede start wist de ploeg van Henk Fraser in speelronde vijf de eerste drie punten van het seizoen te behalen. Een week later werd dit goede gevoel overtroffen door een prachtige late treffer van Filip Stevanović tegen FC Twente. Na een mindere wedstrijd in Almere werd dit de week erna goed hersteld door opnieuw in het laatste momentum de wedstrijd tegen FC Volendam te winnen.

In de resterende wedstrijden van 2023 werden goede wedstrijden gespeeld, maar werden maar vijf punten gepakt. Hiermee gaan de Geelblauwen vanaf een 16de plek 2024 in.

Het seizoen van Heracles

Heracles Almelo begon het seizoen sterk met 11 punten uit de eerste zeven wedstrijden. Buiten knappe overwinningen op Excelsior, N.E.C. Nijmegen en PEC Zwolle werd er ook een gelijkspel uitgesleept in Alkmaar door de toenmalig ploeg van John Lammers. De weg richting een ouderwetse subtop kreeg helaas geen vervolg nadat er in de opeenvolgende tien wedstrijden acht keer werd verloren. Dit koste Lammers de kop waardoor sinds 21 december afgelopen jaar Erwin van de Looi de nieuwe trainer is van de Heraclieden.

Heracles begon nieuwe jaar met een trainingskamp in Marbella. Onder leiding van de nieuwe trainer werd gelijk een knap resultaat geboekt in een oefenwedstrijd tegen Eredivisie koploper PSV. In de Spaanse zon scoorde Jizz Hoornkamp de enige Almelose goal in het 1-1 gelijke spel.

Oude bekenden

Voor Reuven Niemeijer en Dario van den Buijs betekent de ontmoeting met Heracles Almelo er een met hun oude werkgever. De geboren Hengelose middenvelder Reuven Niemeijer speelde 38 wedstrijden voor de Heraclieden waarin hij 11 keer wist te scoren en 3 keer de aangever was. Dario van den Buijs kwam maar liefst drie seizoenen uit voor de club uit Almelo. In 57 officiële wedstrijden wist hij 2 keer te scoren en 3 keer aan te geven.

Verder heeft ook huidig speler van Heracles Almelo, Emil Hansson, in het verleden voor RKC gespeeld. Voor de Geelblauwen kwam hij 51 wedstrijden in actie waarin hij 14 keer het doel trof en 12 keer de assist afleverde. Dit deed hij in twee verschillende verhuurtermijnen.

Arbitrage

Vrijdagavond heeft Rob Dieperink de leiding over RKC Waalwijk – Heracles Almelo. Hij wordt geassisteerd door de heren Bodde en Ribbink. De vierde official is de heer Timmer. De heren van Vereijken en Martens nemen de rollen van VAR en AVAR op zich.

Live verslag

Vrijdagavond is het duel live te zien op ESPN 2. Zoals gebruikelijk zal Langstraat FM live verslag doen op de radio (106.8FM) en verzorgen wij jullie van updates via X (Twitter) en Instagram Stories

Historie

Al 29 keer eerder troffen RKC Waalwijk en Heracles Almelo elkaar in competitie verband. 9 keer gingen de Geelblauwen er met de 3 punten vandoor. Daartegenover staan 13 nederlagen. 7 keer werden de punten onderling verdeeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen