De 45ste Nacht van Loon op Zand

Winnaars 44e Nacht van Loon 2022: Jacqueline van Drongelen (links) en Edwin van Wijngaarden
Winnaars 44e Nacht van Loon 2022: Jacqueline van Drongelen (links) en Edwin van Wijngaarden
Foto: WSV Hart van Brabant

LOON OP ZAND – In het weekend van 22 op 23 april organiseert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 45e keer de Nacht van Loon op Zand.  Allereerst willen we al onze sponsors bedanken, die het evenement ook dit jaar weer financieel mogelijk hebben gemaakt. Dank ook aan het team van de Wetering die ons alle ruimte geeft om de Nacht van Loon op Zand te kunnen organiseren. De Gemeente Loon op Zand voor alle inzet.

De Internationale snel wandelwedstrijd start op zaterdag om 21.00 uur, vanuit Sporthal de Wetering, de finish is daar 15 uur later op zondag om 12.00 uur. Tot zaterdag kan er nog ingeschreven worden. Naast alle Nederlanders zijn er Belgen, Fransen en een deelnemer uit Luxemburg. Toch valt de deelname iets tegen. Ook internationaal zien we ditzelfde beeld. Wel deelnemers maar pas heel laat de inschrijving.

Wethouder Brekelmans zal zaterdagavond, om 21.00 uur, het startschot geven, waarna de 45e Nacht van Loon op Zand van start kan. De Nacht van Loon op Zand heeft wel wat veranderingen ondergaan. Er zijn nu 2 wedstrijdklasse: de 15 uur en de 80 km. Voor beide klassementen komen er winnaars. Ook is er een mogelijk om 5 uur mee te lopen (van 21.00 tot 02.00 uur en van zondagmorgen 7.00 uur tot 12.00 uur).

Voor iedere deelnemer is er een diploma ongeacht de afstand die er is gelopen. Alle deelnemers die voldoen aan de limiet, ontvangen naast een diploma, met vermeld afstand en tijd, als beloning een beker.

Inzet Loont

Een aantal recreatieteams gaan ook van start op de Nacht van Loon op Zand voor een sponsorloop ten gunste voor Inloophuizen in Tilburg en Waalwijk. Op zaterdag 22 april om 23.00 uur worden bij de Wetering kaarsenzakken ontstoken ter nagedachtenis aan overleden en/of zieke familieleden. Wij hopen U daar te ontmoeten.

Wie worden de nieuwe winnaars?

Bij de dames 15 uur is Jacqueline van Drongelen titel verdedigster! Wie kan haar van de overwinning afhouden? Edwin van Wijngaarden is bij de mannen titel verdediger. Remy van de Brand (winnaar 80 km 2021) is op de 80 km favoriet. Bij de vrouwen 80 km Larissa Droogendijk. Voor de Debutanten Bokaal is de Belg Peter Van Hove de grootste kanshebber. De Gemeentelijke Promotie bokaal kent een nieuwe kandidaat uit Loon op Zand: Erik van den Boer! Verdere Gemeentelijke lopers: Yvonne Grootswagers Kaatsheuvel (5 uur) en Ad Leermakers Loon op Zand (Estafetteteam). De teamprijs, ook hier komt een nieuwe winnaar: Hart van Brabant zelf heeft een sterk team met Dick van Peer, Rinus Meijers, Martin Vos en Edwin van Wijngaarden,. RWV Rotterdam en Dak Drunen zijn ook kanshebbers. Bij de estafettewedstrijd is team Hart van Brabant titelverdediger.

Verzorging

De organisatie heeft op de grote ronde 2 verzorgingsposten staan, de 1e in de sporthal en de 2e in de Ruimtevaartstraat, waar de lopers van eten en drinken worden voorzien.

Tijdwaarneming

Vanuit de sporthal wordt de hoofd tijdwaarneming geregeld. Bij doorkomst krijgt men op een scherm meteen te lezen, de gelopen afstand, tijd en het gemiddelde, zodat iedereen meteen zijn eigen resultaat kan zien.

Parcours

Start Kleine rondes Molenwijk 1343 meter, 2 maal: vanuit Sporthal de Wetering, L.A. Ecliptica L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, L.A.Ursa Major, L.A. Gagarinstraat, L.A. Ruimtevaartstraat, R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, L.A. Weteringplein op. R.D. door Wetering sporthal in. Daarna gaat men over op de grote rondes van 4572 meter.

De Grote ronde start weer vanuit sporthal de Wetering L.A. Ecliptica, L.A. Andromeda, R.A, Ursa Minor, R.A. Ursa Major, L.A. Ecliptia, deze rond weg blijven volgen, L.A. Ruimtevaartstraat (langs verzorger en tel post op privé terrein) R.A. Ursa Minor, L.A. Kloosterstraat, R.A. Kamperfoelielaan, R.A. Berkenlaan, L.A.Esdoornlaan (Venloonstraat oversteken) R.D. Gerlachusstraat R.A. Van den Hummelstraat, links af van Hornestraat, R.D. Van Salm Salmstraat, L.A. Hogesteenweg, L.A. Gerlachusstraat, R.A. van Rijckevorselstraat, L.A. Doelen, einde R.A. Venloonstraat, R.D. Oranjeplein, Langs kiosk. en via sluis Kloosterstraat oversteken. Zondag morgen na 11.00 uur gaan alle lopers weer over op de kleine ronde tot aan de finish 12.00 uur.

Prijsuitreiking

Zondag 23 april, nadat alle lopers de finish hebben bereikt zal Burgemeester Hanne van Aart alle winnaars huldigen en alle lopers die aan de limieten hebben voldaan hun beker en diploma overhandigen.

Verkeersmaatregelen

Vanaf zaterdag 22 april 20.00 uur is er geen doorgang mogelijk vanaf Oranjeplein naar de Kloosterstraat en omgekeerd. Dit ter hoogte van de Wetering, bestemmingsverkeer uitgezonderd! Er is een omleiding aangegeven via de Ecliptica. Dit tot uiterlijk zondag 23 april 12.00 uur.

Vele kennen de geweldige sfeer nog die er in de begin jaren van de Nacht van Loon op Zand was in Loon op Zand. De tentjes, de lichtjes. de aanmoedigingen, het was een groot feest. Doet U daar weer aan mee!

Voor informatie, eventueel inschrijven, maar ook voor opzetten supporterstentjes, 0416 362858 of een mail sturen naar: [email protected].

W.S.V. Hart van Brabant is er klaar voor! 22 april gaan we van start!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen