RKC Waalwijk gaat de winterstop in met een pijnlijke nederlaag

RKC Waalwijk heeft een fikse nederlaag geleden in Nijmegen. De Geelblauwen stonden lang met tien man, wat uiteindelijk resulteerde in een 6-1 verliespartij in het Goffertstadion.

Tumult

In een zonnig Goffertstadion begon RKC Waalwijk goed aan het laatste duel van 2022. In de vierde minuut werd er een overtreding op Julian Lelieveld begaan, wat een penalty opleverde voor de Geelblauwen. Dario van den Buijs schoot de strafschop hard door het midden en zo werd de stand 0-1! Het betekende het begin van een tumultueuze wedstrijd. De pret duurde echter niet lang, want in de tiende minuut kreeg Iliass Bel Hassani, nadat scheidsrechter Perez door de VAR naar de kant was geroepen, rood voor een opstootje met NEC’er El Karouani. De Nijmegenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van RKC Waalwijk werkte hard en wist de thuisploeg van zich af te houden. In de 38e minuut zette Vurnon Anita een sliding in om een voorzet van NEC te stoppen, waarbij de bal tegen zijn steunarm aan kwam. Wederom was het de VAR die Perez naar de beelden liet kijken. Een penalty voor NEC werd de beslissing. Joel Pereira kon de inzet van Dimata niet stoppen: 1-1. Het bleek ook direct de ruststand.

Fikse nederlaag

Florian Jozefzoon bleef achter in de kleedkamer en Roy Kuijpers betrad het veld als zijn vervanger. Het was echter NEC dat sterk begon, want in de 50e minuut wist El Karouani hard van afstand raak te schieten. RKC stond daardoor met tien man 2-1 achter in het Goffertstadion, waar het een lastige middag tegemoet ging. RKC leek al snel de gelijkmaker te scoren vanuit een goede counter, maar door buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd. Oosting wist dat er gescoord moest worden en besloot Saïd Bakari en Zakaria Bakkali het veld in te sturen. Het waren alleen de Nijmegenaren die zouden scoren. Uit een verre inworp kwam de bal via Pereira voor de voeten van Mattson, die voor de 3-1 tekende. Vijf minuten later was het alweer raak. Ditmaal was het invaller Marques die de 4-1 noteerde. Van kwaad tot erger waren Tavsan en nogmaals Marques trefzeker wat het totaal op een 6-1 nederlaag bracht.