Blauw-Wit’81 wint uitwedstrijd tegen Dussense Boys met 1-4

DUSSEN – Na vorige week een oefenwedstrijd gewonnen te hebben, mochten onze mannen weer voor de competitie aantreden. Ditmaal mochten onze heren een uitwedstrijd spelen tegen Dussense Boys.

Op het slechte veld lieten onze mannen al gauw zien beter te kunnen voetballen. Blauw-Wit had het overwicht, en na een paar minuten was de terechte 0-1 al te noteren. Een afgeslagen bal werd door Winston spectaculair op de omhaal gepakt, en overtuigend in de benedenhoek geramd. Na deze vroege voorsprong drukte onze mannen door, en de voorsprong werd ook al gauw verdubbeld. Na een goede steekpass van Winston ging Thimo er op de linkerflank vandoor. Hij trok de bal hard voor het Dussense doel, en Remco liep deze voorzet maar al te graag binnen. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht, en de thuisploeg wist vrij weinig kansen te forceren. Onze mannen hadden de wedstrijd onder controle, en op wat speldenprikjes na werd de thuisploeg weinig écht gevaarlijk. Ook de 0-3 viel nog in de eerste helft. Na een mooi opgezette aanval wist Sam een mooie bal op Toby te geven. Hij wist zijn tegenstander op snelheid te kloppen, alvorens de bal hard bij de eerste paal te leggen. Bas was er als de kippen bij om de bal hard in de korte hoek te schieten, en zo leek de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld. Zo gingen onze mannen ook met 0-3 de rust in.

De tweede helft ging Dussense Boys wat meer druk geven, maar onze mannen bleven rustig en kwamen op wat kleine momentjes na weinig in de problemen. Desalniettemin was het de thuisploeg die het volgende doelpunt zou maken. Met 1-3 leek Dussense Boys bloed te ruiken, maar ze wisten na dit speldenprikje opnieuw weinig echte kansen te forceren, en onze mannen bleven hun vieze meters maken. De ballen die op goal kwamen werden gepareerd door Nick, en zelfs een keer van de lijn gehaald door Frank. Uiteindelijk zouden onze mannen de wedstrijd op slot gooien. Na een geweldige uittrap van Nick kon Thimo direct doorlopen op de doelman. Deze stond te zwemmen op randje zestien, en Thimo werkte simpel af in de korte hoek. Een goede overwinning van onze Heren vandaag, met wat mooie doelpunten en veel werklust.

Volgende week treffen onze mannen Baardwijk, op het eigen Sportpark in De Moer.