RKC Waalwijk speelt zaterdag uit bij Vitesse voor een vol uitvak

Foto: Arnhemcity12 Wikimedia

In speelronde vier van Eredivisie reist RKC Waalwijk komend weekend af naar Arnhem voor het uitduel tegen Vitesse! Gesteund door een vol uitvak gaan de Geelblauwen vol voor de eerste zege van het seizoen. De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 27 augustus en begint om 18.45 uur.

RKC Waalwijk

Afgelopen weekend moest RKC haar eerste nederlaag van het seizoen slikken. Thuis tegen Feyenoord had het team van Joseph Oosting het achterin goed voor elkaar en gaf het weinig weg, maar leidde een penalty ertoe RKC alsnog met lege handen stond. Het spelbeeld bood echter voldoende perspectieven voor het uitduel tegen Vitesse. Na drie speelronden bezet RKC momenteel de dertiende plek met twee punten.

In GelreDome zal RKC worden gesteund door een vol uitvak. Ruim 450 supporters zullen de Geelblauwen achterna reizen en vocaal supporten!

Vitesse

Voor Vitesse is het seizoen niet goed begonnen. Na nederlagen tegen Feyenoord (2-5), Excelsior (3-1) en sc Heerenveen (0-4) bezetten de Arnhemmers momenteel de laatste plek op de ranglijst. Vitesse is dus nog op zoek naar de eerste punten en hoopt die tegen ons RKC te behalen. Dat zal het gaan proberen met een aantal nieuwe spelers, waar Melle Meulensteen uiteraard de bekendste van is. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van RKC naar Vitesse, waarmee het zijn eerste wedstrijd tégen RKC wordt.

Balans

De ontmoeting van aanstaande zaterdag is de 50e confrontatie op Eredivisieniveau tussen beide ploegen. In de voorgaande 49 duels trok Vitesse 21 keer aan het langste eind, tegenover elf Waalwijkse zeges en 17 gelijke spelen. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in GelreDome, RKC won toen met 1-2 door goals van uitgerekend Meulensteen en Büttner.

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Honig & Goossens. De vierde official is de heer Vereijken. De VAR en AVAR zijn de heren Dieperink & Küçükerbir.

Live

Vitesse – RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 2! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag en het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen