RKC Waalwijk wacht uitwedstrijd tegen PSV

Op 19 december 2021 verloor RKC de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-4
Foto: RKC Waalwijk - Alexander de Peffer

RKC Waalwijk speelt morgen, zondag 10 april, om 14.30 uur tegen PSV. In Eindhoven wacht een uitduel tegen de huidig nummer twee van de Eredivisie.

RKC Waalwijk

Tijdens de vorige speelronde wist RKC Waalwijk in de slotminuten een punt te pakken in het thuisduel tegen FC Utrecht. Michiel Kramer kopte in de extra tijd de 1-1 tegen de touwen en wist zo een belangrijk punt veilig te stellen. Daarmee bezetten de Geelblauwen momenteel de veertiende plaats met 28 punten uit evenveel wedstrijden. RKC zal in Eindhoven bovendien worden gesteund door 314 uitsupporters!

PSV

Om de titelaspiraties levend te houden zal PSV er op gebrand zijn om te winnen van RKC. Vorige speelronde werd er in een spectaculaire wedstrijd gelijkgespeeld tegen FC Twente (3-3), na een 3-0 achterstand. De Eindhovenaren staan momenteel tweede met vier punten achterstand op koploper Ajax. Afgelopen donderdag kwam de ploeg onder leiding van Roger Schmidt ook nog in actie. In Engeland werd tegen Leicester City het eerste duel van de kwartfinale van de UEFA Europa Conference League afgewerkt. PSV wist The Foxes op een 0-0 te houden, waardoor het het karwei in eigen huis wil afmaken en de halve finale kan bereiken.

Balans

In de eredivisie werd het duel vijftig keer eerder afgewerkt. Vijf keer wist RKC het duel winnend af te sluiten, PSV lukte dat 37 keer. De overige acht keer eindige de wedstrijd tussen de twee Brabantse ploegen in een gelijkspel. De laatste keer dat RKC in de eredivisie wist te winnen van de Eindhovenaren was op 2 februari 2014. Toen was Evander Sno met twee goals matchwinner.

Arbitrage

De leidsman van de wedstrijd is de heer Rob Dieperink. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra en Kucukerbir. De vierde official is de heer Oostrom. In Zeist zitten de heren PĂ©rez en Inia als VAR en AVAR.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen