Eerste plaats voor KGV-turnster Diede van Laarhoven in Breda

Diede en Evie
Foto: KGV

BREDA – Dit weekend kwamen de laatste KGV-turnsters in actie op de eerste kwalificatiewedstrijdronde. Op de stormachtige warme zondag deden Jolina Adriaanse, Noa Otten, Laurine van Lotringen, Suus van Gorkum, Fabienne van Krieken, Iris Brekelmans, Liv Bastianen, Diede van Laarhoven, Evie Akkermans, Riva Leemans en Jade Raaijmakers mee om zich te plaatsen voor de regiofinale en de toestelfinales.

En, zoals wel vaker, staan deze wedstrijden bol van spanning, teleurstellingen, maar ook veel vreugde. Jolina, Noa en Laurine speelden vandaag hun allereerste officiële wedstrijd. Jolina barstte meteen los met een eerste plaats op sprong, tweede op brug en derde op vloer. Ze had echter veel pech met de lastige balkoefening. Toch werd ze knap 7e in het eindklassement Instap D1. Noa werd met een derde plaats op sprong 11e in het eindklassement en Laurine eindigde vlak daarachter op een hele goede 12e plaats. Tegelijkertijd turnden aan de andere kant van de zaal op niveau Jeugd 1 D1 Suus van Gorkum en Fabienne van Krieken. Suus deed het erg goed op balk, maar een hogere notering dan een 12e plaats zat er niet in. Fabienne deed goed mee en eindigde vlak achter Suus op een 13e plaats. In de tweede wedstrijd van de dag kwamen op niveau Pupil 1 D1 Iris Brekelmans en Liv Bastianen in actie. Bij beide turnsters was de balkoefening de moeilijkste. Iris liet een mooie brugoefening zien, maar een hogere notering dan de 14e plaats was er nu nog niet. Wellicht heeft ze meer kans bij de tweede kwalificatieronde. Liv had het erg lastig met de concurrentie en eindigde op de 20e plaats.

Het toetje van de dag voor KGV kwam in de laatste wedstrijd. Na twee toestellen, sprong en brug, bezetten de KGV-turnsters op niveau Pupil 2 D1 de eerste 4 plaatsen. Voor Jade Raaijmakers was de balk beslissend voor haar eindnotering. Ze had enorm veel pech, maar maakte toch haar oefening af. De derde plaats op brug gaf Jade zicht op een toestelfinale. Ze eindigde op de 14e plaats in het eindklassement. Riva Leemans turnde een mooie strakke wedstrijd. Het was erg jammer dat ze bij een geslaagde radslag op balk zó blij was dat ze haar concentratie verloor en alsnog van de balk viel. Riva eindigde op een hele mooi 9e plaats in het klassement. Evie Akkermans was na een korte afwezigheid bij KGV weer gebrand om een mooie prestatie neer te zetten. Met een tweede plaats op vloer en brug en een derde op balk liet ze zien over een flinke hoeveelheid talent te beschikken. Ze eindigde daarom verdiend op het podium op de derde plaats.

Diede van Laarhoven liet al een tijdje bij KGV zien dat ze garant kan staan voor het behalen van medailles. Op alle vier de toestellen eindigde ze deze wedstrijd in de top 6 met een tweede plaats op sprong en balk en een derde plaats op vloer. Met afstand werd Diede eerste in het eindklassement, een prestatie om zeer trots op te zijn.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden