Twee KGV-turnsters geplaatst voor de districtsfinales

Benthe Vinkx
Foto: KGV

Afgelopen weekend werd in Goes de regionale kampioenschappen meerkamp damesturnen 4e/6e divisie en D1/D3 gehouden. Namens KGV uit Kaatsheuvel deden er 6 turnsters mee.

Op niveau Pupil 2 D3 namen Einara Voogd en Pien Ophorst deel. Er was flink wat concurrentie in deze groep, maar Einara behaalde zelfs een prachtige eerste plaats op vloer. Een podiumplaats in de eindklassering zat er echter niet in: Einara werd 16e met 49.550 punten en Pien werd 22e met 48.900 punten. Diede Broeks werd 5e op niveau Pupil 1 D3 met 51.175. Op dit niveau worden geen districtsfinales gehouden, wat ook geldt op niveau Divisie 6 Jeugd H, waar Zarah van den Bosch aan meedeed. Ze haalde net het podium niet en werd 4e met 41.600 punten. Wel werd Zarah eerste op balk.

Voor Benthe Vinkx en Minou van Heijst stond er wèl een plaatsing voor de districtsfinales op het spel. Benthe redde het maar nèt met een 10e plaats en 39.650 punten op niveau Divisie 4 Jeugd F. Dit behaalde ze door een geweldige uitvoering op balk en vloer. Ook Minou behaalde plaatsing voor de districtsfinales. Op Divisie 4 Senior D behaalde ze, dankzij een tweede plek op sprong en een vierde plek op brug en balk, een mooie 4e plaats in de eindklassering. Nadat een paar weken geleden tijdens de regiofinales in Breda ook al drie KGV turnsters zijn geplaatst voor de districtskampioenschappen is dit een ongekend mooi succes voor de turnvereniging.