Winterwandelingen Hart van Brabant

Foto: Pixabay

De Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert de komende wintermaanden, seizoen 2018/2019, weer een serie winterwandelingen. Het is voor de 58e maal dat de Tilburgse wandelsportvereniging deze serie tocht organiseert.

Op de zondagen 11 november, 9 december, 13 januari, 10 februari en 24 februari (normaal organiseren wij de 1e zondag van maart, maar ivb carnaval wijken we nu uit naar 24 februari), kan men starten vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van ongeveer: 5, 13, 23 of 35 kilometer. Men is niet verplicht elke keer dezelfde afstand te lopen. Men heeft ook de vrijheid per tocht deel te nemen. De starttijd voor de 35 km is 9.00 uur. De overige afstanden kunnen starten vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld.

Voor de deelnemers die prijs stellen op een herinnering is er een speciaal voor de serie wandeltochten ontworpen vaantje. Op de routes van de 35 km zijn op 11 november 2 wagenrusten plus een café rust. De 13 en 23 km routes zijn voorzien van een café rust.

Het inschrijfgeld voor de 35 km bedraagt 5,00 euro zonder herinnering of 6,00 euro met herinnering. Voor de overige afstanden 3,00 euro zonder herinnering en 4,00 met herinnering. Leden van wandelsportbonden genieten 1,00 euro korting.

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving, parken en natuurgebieden van de streek. Op 11 november gaat de route richting van Tilburg West, men gaat meteen het Nieuwe Stadsbos 013 in via het mooie Wandelbos, het Elfen bos wordt aangedaan, waarna men door de prachtige lanen van het Reeshof bos uit komt op splitsing van alle afstanden. De 13 km heeft hier meteen de rustgelegen bij Foxfarm. De 23 km gaat door een heel uniek stuk Reeshof via een brugwandelpad richting Hulten. De 35 km takt af naar, ook weer door een geweldig stuk bosgebied naar Gilze en daarna terug naar Tilburg. Op de Oude Rielse weg baan komen alle deelnemers weer samen te lopen. Om wederom door Stadsbos 013 Vredelust en de Oude Warande terug te keren naar Tilburg.

Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goede te belopen paden, al zal het links en recht nog wel eens klimmen zijn, over wat bomen die over diverse paden liggen. Met een paar stevige schoenen, mogelijk een regenjas, of een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. We lopen inmiddels tegen de winter aan.
Voor meer informatie 0416 362858 of 0416 – 362246 of via het e.mail adres: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen