112

De Efteling en de politie vieren bijzondere samenwerking met onthulling van Blauwe Tegel

Foto: Politie

KAATSHEUVEL – Op woensdag 5 juni 2024 hebben De Efteling en de politie hun intensieve samenwerking op een bijzondere manier gevierd met de onthulling van een speciale tegel in het park. Deze tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen beide partijen, die zich gezamenlijk inzetten voor een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers.

De ceremonie vond plaats in het bijzijn van de Algemeen Directeur en de afdeling Beveiliging van initiatiefnemer Efteling, operationeel experts van team Langstraat, en burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand. De organisatie van de zogenoemde Blauwe Tegel is afkomstig van Stichting WEP, die waardering en erkenning uitspreekt voor initiatieven waarbij de politie een grote rol speelt.

De samenwerking tussen de Efteling en de politie, die al jarenlang bestaat, is recentelijk verder versterkt. Dit is vooral zichtbaar in het laagdrempelige contact tussen het politieteam en de beveiligers, en in hun gezamenlijke optreden tijdens incidenten. De inspanningen hebben geleid tot een nog veiliger park, waar bezoekers van een zorgeloze dag kunnen genieten.

Tijdens de onthulling van de Blauwe Tegel sprak Manager Integrale Veiligheid Maikel Kruis zijn dank uit: “De veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft altijd de hoogste prioriteit. De intensieve samenwerking met de politie stelt ons in staat om steeds weer stappen vooruit te zetten. We willen het veiligste dorp van Nederland worden, waar het touwtje nog uit de brievenbus hangt. Deze tegel symboliseert onze gedeelde inzet en het vertrouwen dat we in elkaar hebben.” Voorzitter van Stichting WEP, Henk van Essen, voegde hieraan toe: “Jullie samenwerking krijgt steeds meer voet aan de grond. De Blauwe Tegel bekrachtigt dit en herinnert ons eraan om elkaar te blijven vinden en nodig hebben. Dat is de kracht van een veilige Efteling.”

Burgemeester Hanne van Aart onderstreepte eveneens het belang van deze samenwerking: “De Efteling is een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De nauwe samenwerking tussen de Efteling en de politie zorgt ervoor dat we samen een veilige en gastvrije omgeving kunnen waarborgen, niet alleen binnen het park maar ook in de omliggende gebieden.”

De onthulling van de speciale tegel, die een prominente plaats heeft gekregen bij de meldkamer op het dienstencentrum van de Efteling, markeert een nieuw hoofdstuk in de langdurige samenwerking tussen de Efteling en de politie. Pjotr en Lennart, beide operationeel expert (wijkagent) op team Langstraat, zeiden hierover: “Door onze regelmatige afstemming en gezamenlijke training kennen we het park en de omgeving goed. Samen met de beveiligers, die het park natuurlijk nog beter kennen, zorgen we voor een veilige omgeving. We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar beseffen ook dat dit slechts een tussenstap is en blijven hard werken om dit zo te behouden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen