AEMEN 20 jaar later

Foto: AEMEN

AEMEN viert op zaterdag 31 augustus een speciale avond met een mix van gitaarrock uit de jaren negentig en invloeden uit de jaren zestig. Hun unieke alternatieve progrock met een symfonisch tintje blijft boeien. Het debuutalbum ‘The Day the Angels Cried’ (1997) werd met lof ontvangen. In 2003 volgde het tweede album ‘Fooly Dressed’, dat veel media-aandacht kreeg en op nationale radio werd gedraaid. Beide albums werden enthousiast ontvangen door de critici.

Terugblik op AEMEN

AEMEN bestaat uit leden met diverse muzikale achtergronden. De eerste tien jaar traden ze voornamelijk op als coverband in Nederland en België, wat hen veel podiumervaring opleverde. Eind jaren ’90 begonnen ze eigen muziek te maken, wat resulteerde in het debuutalbum ‘The Day the Angels Cried’, geproduceerd door Oscar Holleman en wat werd opgenomen in RS29 in Waalwijk. Het tweede album, ‘Fooly Dressed’, werd in 2002 geproduceerd door Stephen van Haestregt (Within Temptation) en kreeg veel aandacht dankzij de single ‘Time’ met Sharon den Adel, die veel airplay kreeg.

In 2004 gaf AEMEN hun afscheidsconcert in Willem Twee, waarvan in 2006 de live-DVD ‘Live is a Magic Theatre’ verscheen. Een geplande comeback in 2020 werd door COVID-19 uitgesteld, maar nu in 2024 is de band terug voor een bijzonder optreden.

Optreden en After Party

Onder het motto “20 YEARS LATER” belooft AEMEN een bijzondere avond. Na het optreden is er een After Party en een Meet & Greet in de naastgelegen kleine zaal van Willem Twee.

Evenementdetails:

  • Locatie: Willem Twee Poppodium, Den Bosch
  • Datum: Zaterdag 31 augustus 2024
  • Zaal open: 20.00 uur
  • Aanvang: 21.00 uur
  • Tickets:
    • Voorverkoop: €15,00
    • Aan de kassa: €17,50

Bezoek www.aemen.nl en volg AEMEN op social media:

Luister naar AEMEN op Spotify!

Voor meer informatie en tickets:
https://www.willem-twee.nl/alle-activiteiten/aemen-111369942

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen