RKC Waalwijk strijdt voor cruciale punten tegen PEC Zwolle

Foto: Airpro Waalwijk

WAALWIJK – Vandaag staat er weer een spannende thuiswedstrijd op het programma voor onze Geelblauwen. In het sfeervolle Mandemakers Stadion nemen zij het op tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd, die begint om 14:30 uur, belooft een boeiende ontmoeting te worden. PEC Zwolle is al zeker van nog een seizoen in de Eredivisie. Voor RKC Waalwijk staat er nog genoeg op het spel. Zij kunnen de vijftiende plek behouden en een gat slaan met Excelsior, dat tegelijkertijd speelt tegen Heracles Almelo.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk komt van een indrukwekkende overwinning af waarin zij met 0-5 wonnen tegen Heracles Almelo. David Min was de grote man met een hattrick, terwijl Shawn Adewoye en Juriën Gaari ook hun steentje bijdroegen met elk een doelpunt. Dit mooie resultaat, het beste ooit in een uitwedstrijd in de Eredivisie, heeft het team een flinke boost gegeven om nog harder te strijden voor deze punten. RKC Waalwijk kan de vijftiende plaats in de Eredivisie steviger in handen nemen bij een overwinning op PEC Zwolle. Indien Excelsior ook nog eens verliest, is RKC Waalwijk zeker van handhaving. Echter moet het de wedstrijd spelen zonder Juriën Gaari. Hij ontving zijn vijfde gele kaart van het seizoen tegen Heracles.

PEC Zwolle

Aan de andere kant van het veld staat PEC Zwolle, dat een zware avond beleefden in De Kuip. Ondanks de sterk verdedigende instelling in het eerste half uur, slaagde Feyenoord erin om uiteindelijk met 5-0 te winnen. Het was voornamelijk Jasper Schendelaar, de doelman van Zwolle, die opviel met meerdere reddingen. Waaronder het tegenhouden van een penalty. Zonder hun geschorste spelers Thomas Lam en Younes Namli, had PEC het duidelijk moeilijk. Ook de bezoekers moeten het zonder een belangrijke speler doen. El Azzouzi liep in het vorige duel ook tegen zijn vijfde gele kaart aan en is zodoende geschorst voor dit duel.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag wordt geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis, met assistentie van de heren Diks en Vandeursen. De vierde official voor deze wedstrijd is de heer Teuben, en in Zeist zullen Oostrom en Nas de rollen van VAR en AVAR op zich nemen.

Live-verslag

Supporters kunnen de wedstrijd live volgen via ESPN extra, het ESPN schakelkanaal en Langstraat FM (106.8FM). Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd via live updates op hun X (Twitter) account.

Historie

RKC Waalwijk en PEC Zwolle speelde al 27 keer eerder tegen elkaar in officiële wedstrijden. De geelblauwen kwamen 8 keer als winnaar uit de strijd, en 11 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen