Asieldieren van de maand januari: Lady en River

Lady en River
Lady en River
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Vanuit het Dierenasiel Waalwijk wensen we jullie een goed nieuw jaar toe. Wij hopen dit jaar nog meer dieren te kunnen helpen aan een fijn huis. Om het jaar goed te beginnen zetten we in januari graag twee honden in het zonnetje: de Engelse Springer Spaniël zusjes Lady en River.

De zusjes zijn tweeëneenhalf jaar oud en komen bij ons vanuit een fokkerij. Hier zijn ze in de opvoeding helaas niet volledig gesocialiseerd. Dit zorgde ervoor dat ze toen ze bij ons binnen kwamen vreemde mensen erg spannend vonden. Ze zitten nu ruim een maand bij ons in het asiel en ze leren steeds beter dat wij mensen niet zo eng zijn als wij lijken. Ze worden allebei steeds blijere hondjes en we hebben het gevoel dat hier nog veel groei in mogelijk is.

Lady en River moeten nog wel goed getraind worden en zijn dus nog niet volledig zindelijk. Ook het lopen aan de riem zal nog meer geoefend moeten worden. Wij gunnen Lady en River een rustig gezin waarin zij nog meer aan mensen kunnen wennen. Ze zullen ook meer vertrouwen in de mens nodig hebben voordat ze te maken krijgen met kleine kinderen. Een andere goed getrainde hond kan ze wel erg ten goede komen. Daar kunnen ze veel van leren. Het is ook mogelijk om Lady en River apart van elkaar te plaatsen.

Als u denk (een van) de hondjes te kunnen bieden wat ze nodig hebben, neem dan contact met ons op. Beide honden zijn gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7, Waalwijk
U kunt iedere ochtend bellen: 0416 333964.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen