Pleinfestival Kaatsheuvel en Fairytale Festival in 2023 in hetzelfde weekend

Foto: Pleinfestival Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Voor 2023 hebben Pleinfestival Kaatsheuvel en Fairytale Festival beide het weekend van 12 en 13 mei als datum bepaald. Wegens een gewijzigd evenementenbeleid van de gemeente Loon op Zand ziet de gemeente echter geen belemmeringen om beide evenementen een vergunning te geven. Dit ondanks het feit dat het Pleinfestival de datum voor 2023 al in 2020 had vastgelegd.

Doorslaggevend in het aangepaste evenementenbeleid van de gemeente is een positief advies van de veiligheidsdiensten en deze hebben aangegeven dat beide festivals in hetzelfde weekend mogen plaatsvinden. Desondanks heeft het Pleinfestival de mogelijkheden uitgebreid onderzocht om het weekend te verplaatsen. Echter door blijvende restricties van de gemeente, zoals het niet samen mogen vallen met de kermis in Loon op Zand en minimaal 31 dagen voor de zomerkermis in Kaatsheuvel, was de flexibiliteit voor het vinden van een andere datum zeer beperkt en ziet het Pleinfestival hier helaas geen mogelijkheden toe.

Voor 2023 rest het Pleinfestival dan ook niets anders dan te blijven staan op het weekend dat 3 jaar geleden al vastgelegd is en beide events zullen dan ook in 2023 in hetzelfde weekend plaatsvinden. Desondanks hoopt het Pleinfestival dat zowel het Fairytale Festival als Pleinfestival Kaatsheuvel beide een mooi en geslaagd weekend gaan beleven en vraagt begrip van de bezoekers, vrijwilligers, deelnemers en sponsors voor deze onvoorziene situatie.

Pleinfestival Kaatsheuvel, 11 t/m 14 mei 2023; 4 dagen feest met alle dagen gratis toegang.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen