Krachtig optreden Neva Ensemble

Foto: CS Trias

Zaterdag 14 januari gaf het Neva Ensemble haar één na laatste optreden in de Martelaren van Gorkumkerk in Kaatsheuvel. Na 43 optredens dit seizoen gaan ze morgen weer terug naar St. Petersburg.

Het Neva Ensemble bracht een programma van Slavisch Byzantijnse muziek, afgewisseld met aria’s en eigentijdse bewerkingen van bekende Russische liederen.

In Kaatsheuvel gaven zij een nog steeds indrukwekkend optreden voor circa honderd mensen. Voor de pauze zongen zij vaak onbegeleid met zijn vieren prachtige muziek waarbij hun stemmen elkaar aanvulden en versterkten. Een sterk voorbeeld daarvan was het Ave Maria van Gounod.

Na de pauze trad ieder van de vier op als solist of als duo of trio waarbij de presentatie duidelijk een stuk losser was. In dit deel van het concert kon je merken hoe goed, krachtig en vakkundig de stemmen van de tenor, mezzo sopraan, bas en sopraan zijn. De zangers werden begeleid door hun pianiste die ook in Russisch Nederlands alle liederen inleidde met achtergrond informatie.

Als toegift zongen zij hun Russische bewerking van het bekende Abba Lied: Happy New Year. Inderdaad een sterk begin van 2017.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen