Start bouw NieuweVaert Kaatsheuvel; eerste steen Anton Pieckschool overgedragen aan Heemkundekring

De wethouders Gerard Bruijniks en Wil Ligtenberg hebben woensdagmiddag de eerste steen van de Anton Pieckschool, samen met voormalig directeur V.d. Sanden, overgedragen aan de voorzitter van Heemkundekring Ketsheuvel Harry Balvers.

Hiermee werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de wijk NieuweVaert Kaatsheuvel.

De Anton Pieckschool sloot in 2014 de deuren na zo’n 38 jaar. Eerder al fuseerde de school met de Dr. Hordijkschool uit Waalwijk. De fusieschool kreeg de naam SBO het Zilverlicht en de leerlingen uit Kaatsheuvel verhuisden naar Waalwijk.

Vogelvlucht-hires-uitgesneden+txt

Nieuwe Vaert
In het gebied tussen de Ringvaert en de Mgr. Völkerstraat in Kaatsheuvel ontwikkelt LBB-Naber het plan NieuweVaert. Binnen het gebied staat niet alleen het voormalig schoolgebouw maar ook een aantal bedrijfspanden. De voormalige Anton Pieckschool (inclusief gymzaal) en de bedrijfspanden maken plaats voor ongeveer 77 woningen.

Rustige sfeer
NieuweVaert is uniek van opzet: verweven in de bestaande wijk, maar toch met een geheel eigen karakter. De eigentijdse woningen zijn van alle gemakken voorzien en worden gebouwd in een gevarieerde stijl, met een knipoog naar de Oud-Hollandse architectuur. Hierdoor ontstaat een divers straatbeeld waarin vrijwel iedere woning een uniek karakter krijgt. Bovendien grenzen de meeste woningen aan een nieuwe groene straat, waardoor NieuweVaert een rustige sfeer uitademt.

  • KLIK HIER voor meer info over de wijk NieuweVaert
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen