112

Woning aan de Bergstraat drie maanden dicht vanwege voorbereidingshandelingen hennepkwekerij

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Burgemeester Hanne van Aart heeft op maandag 4 november 2019 om 9.00 uur een woning aan de Bergstraat in Loon op Zand gesloten voor de duur van drie maanden. Op dinsdag 10 september 2019 heeft de politie op basis van een anonieme melding een uitgebreid vooronderzoek gehouden en de woning betreden. Bij betreding van de woning werd een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ook was er een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wet Damocles

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten. Zij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. In 2019 is de bevoegdheid uitgebreid en kan de burgemeester ook een woning of bedrijf sluiten indien daar voorbereidingshandelingen worden getroffen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het hebben van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs of goederen om een hennepkwekerij te beginnen.

Verdachte situaties

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Meldingen kunnen ook anoniem worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.