Drie-dorpenconcert

Foto: Pixnio

“Muziek verbindt”, u kent die uitdrukking wel. En het is op zaterdagavond 23 maart ook letterlijk en figuurlijk het geval. Uit elke dorpskern van de gemeente Loon op Zand – uit De Moer, uit Kaatsheuvel en uit Loon op Zand – speelt dan één muziekvereniging mee in het drie-dorpenconcert. En ieder jaar in een ander dorp en met wisselende samenstelling. Dit jaar in Loon op Zand en u kunt daarbij zijn!

Zaterdagavond 23 maart in De Wetering Loon op Zand. Aanvang 19.30 uur en vanaf 19.00 uur bent u al welkom. Toegang vrij (gratis).

De deelnemende muziekverenigingen zijn: de Koninklijke harmonie Kaatsheuvel en de muziekverenigingen Joachim uit De Moer en Concordia uit Loon op Zand. Bij elkaar enkele eeuwen muziekervaring. Opgericht in 1910 als fanfare en vanaf 1920 verder als harmonieorkest is Concordia vanaf 1977 bekend als koninklijke muziekvereniging. In de 2e helft van de 20e eeuw had Concordia gedurende enkele tientallen jaren ook een drumband en majorette-peloton, maar dat was eens.

In 1950 is in De Moer opgericht de fanfare Sint Joachim. Groot inspirator was de toenmalige pastoor Kamp uit De Moer. Sinds 1996 kennen we Joachim als muziekvereniging. Op het eerste oog de jongste deelnemer op 23 maart is de koninklijke harmonie Kaatsheuvel. In 1969 zijn drie bestaande verenigingen samengevoegd. De muzikale ervaring van de verenigingen Euphonia (1877), Apollo (1885) en Sint Jan (1923) werd samengebracht, dit jaar 50 jaar geleden. Tijdens het drie-dorpenconcert speelt het middenorkest. Hartelijke gelukwens dit gouden jubileum.

De drie verenigingen presenteren zich a.s. zaterdagavond ieder in een gevarieerd muzikaal programma. Aan het slot brengen ze samen “Brabant” ten gehore. Als bezoekers kunnen we proeven aan sfeer, gezelligheid en vriendschap die de deelnemers samen delen. Kom zaterdagavond 23 maart naar De Wetering en “maak het mee”. Toegang vrij, inloop vanaf 19.00 uur en aanvang 19.30 uur.

Een fijne avond gewenst. Stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand.