RKC Waalwijk op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer

10 mrt 2023, 11:26 Sport
go ahead eagles
Op 1 februari wist RKC Waalwijk met 3-1 te winnen van Go Ahead Eagles in het Mandemakers Stadion. Ruim een maand later treffen de teams elkaar weer, dit keer in de Adelaarshorst in Deventer. Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk is vrijdagavond 10 maart (20.00 uur) de opener van speelronde 25.

RKC Waalwijk

De Waalwijkers zijn in goede vorm en staan op een mooie achtste plek in de Eredivisie. Na overwinningen op Fortuna Sittard (3-1) en sc Heerenveen (1-4) stond de Brabantse derby op de agenda. In het Mandemakers Stadion zou RKC Waalwijk haar plek in het linkerrijtje moeten verdedigen tegen PSV. De eindhovenaren hebben alle punten nodig om kans te maken op het kampioenschap. Op zondagmiddag begon de wedstrijd met grote kansen voor beide teams. Etienne Vaessen liet zijn klasse zien in een spectaculaire dubbele redding en aan de andere kant zag Juriën Gaari zijn kopkans rakelijks langsvliegen. De gasten waren met een afstandsschot van Xavi Simons dichtbij de openingstreffer maar de lat voorkwam dit. Tien minuten voor rust viel de 0-1 toch, nadat de bal via de kluts van dichtbij binnengeschoten kon worden. Ondanks de achterstand bleef de hoop er in bij iedereen in het geelblauw. Joseph Oosting wisselde na een uur spelen dan ook drie spelers tegelijk. Florian Jozefzoon, Yassin Oukili en Julen Lobete betraden het veld om de druk op te voeren. Grote kansen bleven echter uit en Oosting was genoodzaakt om nog een aanvaller in te brengen. Zakaria Bakkali nam positie in op de linkervlank en met deze zeer aanvallende opstelling begon het slotoffensief van de Waalwijkers. Invaller Jozefzoon had de gelijkmaker op zijn schoenen maar de oud-PSV'er zag zijn inzet over het Eindhovense doel vliegen. Een gelijkmaker bleef uit en de punten gingen mee naar Eindhoven.

Go Ahead Eagles

De Eagles uit Deventer bevinden zich op de twaalfde plaats van de Eredivisie. De laatste drie wedstrijden leverden verrassende uitslagen op voor het team van René Hake. Thuis werd onverwachts met 2-0 van FC Twente gewonnen en daarmee leek Go Ahead Eagles een goede weg in te slaan. Een week later werd er echter gelijkgespeeld tegen degradatiekandidaat FC Emmen (2-2). Zondag 5 maart kregen de Eagles de kans om zich te herpakken op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur. In Leeuwarden begonnen de gasten moeizaam aan de wedstrijd en binnen het kwartier lag de bal al in het uitdoel. De spanning keerde al gauw terug toen Mats Deijl van afstand de gelijkmaker binnen schoot. Vlak voor rust kwamen de Friezen toch weer op voorsprong en na de rust hielden ze deze goede vorm vast. Vlak voor het uur viel de 3-1 en een kwartier later gooide Cambuur de wedstrijd op slot met de 4-1. Met deze uitslag verspeelde Go Ahead Eagles belangrijke punten en zien zij Fortuna Sittard aan hen voorbij gaan in het klassement.

Balans

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk werd tot op heden zes keer gespeeld in de Eredivisie. Drie keer nam RKC Waalwijk alle punten mee terug naar Noord-Brabant en één keer werden de punten gedeeld. De eerste ontmoeting in Deventer op Eredivisieniveau vond plaats op 31 mei 1993 en eindigde in een 2-4 overwinning voor de Geelblauwen door vier treffers van Marco Boogers.