Liam van Gelderen tekent driejarig contract bij RKC Waalwijk

26 jul , 15:59 Sport
csm 76127 005 ff2ad74867
WAALWIJK - Verdediger Liam van Gelderen komt per direct over van FC Groningen. De 23-jarige rechtsback tekent een contract voor drie seizoenen in Waalwijk.
Als voormalig jeugdinternational van Oranje, doorliep Van Gelderen de jeugdopleiding van Ajax. Hier maakte hij in 2022 zijn debuut in het eerste elftal van de club. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar FC Groningen, waarmee hij dat seizoen in de Eredivisie uitkwam. In het hoge Noorden kwam Van Gelderen tot 27 officiële wedstrijden in het groen-wit.
Liam van Gelderen is blij met zijn stap naar Waalwijk: “Voor mij is het erg mooi om het vertrouwen van RKC Waalwijk te krijgen. Ik ben van mening dat de visie van RKC Waalwijk en de aanwezige faciliteiten van RKC Waalwijk perfect zijn om mezelf te ontwikkelen op het hoogste niveau van Nederland. ”
Ook technisch directeur Mo Allach is te spreken over de transfer: “Na het vertrek van Juriën Gaari waren wij op zoek naar een vervanger die zowel rechtsback als centraal achterin uit de voeten kan. Met Liam voegen we een jongen met het juiste profiel én potentie aan onze selectie toe.”