heren 1 3 0img 3182
MHC DES
KAATSHEUVEL - Zondag 13 maart speelden zowel Dames 1 als Heren 1 thuis bij MHC DES. De dames ontvingen de nummer twee uit de competitie, Zwart-Wit uit Breda.
Het duurde lang voordat de eerste goal op het nieuwe scorebord kon worden gezet. De enige goal werd gemaakt door Eline Beukman en dat was dan ook direct de winnende. Door de winst klimt DES omhoog naar de 4e plaat in de 1e klasse B.
Aansluitend speelde DES Heren 1 tegen Shot; een belangrijk duel want bij winst kon DES afstand nemen van de de onderste plaatsen. In een boeiend gevecht viel de eerste goal van DES pas in de tweede helft. Shot drong daarna aan op de gelijkmaker, maar in het laatste kwart was DES het meest gevaarlijk met snelle counters. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een perfecte strafcorner en een resoluut binnen gewerkte strafbal van Peter van Beersum, 3-0.
De overwinningen werden zoals dat hoort bij DES weer eens ouderwets in de 'derde helft' gevierd.