RKC Waalwijk versterkt zich met Poolse spits

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – Oskar Zawada is de nieuwste aanwinst van RKC Waalwijk. De 28-jarige spits komt transfervrij over van Wellington Phoenix en tekent een contract tot medio 2026 in Waalwijk.

Zawada begon zijn professionele voetbalcarrière in Duitsland, waar hij de jeugdopleiding van VFL Wolfsburg doorliep. In het seizoen 2015/2016 maakte hij op huurbasis de overstap naar FC Twente, waar hij elf wedstrijden in de Eredivisie speelde. Vervolgens kwam Zawada via Karlsruher SC, meerdere clubs in Polen én een uitstapje naar Korea, in de Australische A-League terecht. Hier maakte Zawada grote indruk bij het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix. In het seizoen 2022/2023 werd hij zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar. In twee seizoenen in Nieuw-Zeeland kwam de spits tot 22 doelpunten in 40 wedstrijden in de nationale competitie.

Zawada: “Na succesvolle jaren in Nieuw-Zeeland ben ik toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en RKC Waalwijk is een mooie stap voor mij. Ik heb in de A-League laten zien dat ik als spits van waarde kan zijn voor het team met doelpunten. Het is een wens van mij om dit ook in de Eredivisie te bewijzen.”

Technisch directeur Mo Allach is enthousiast over de nieuwe aanwinst. “Wij zijn blij dat het gelukt is om Oskar naar Waalwijk te halen. Na het vertrek van David Min zijn we er in geslaagd om een spits aan onze selectie toe te voegen. Met zijn ervaring en kwaliteiten maken wij weer een volgende stap om onze voorhoede in te vullen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen