Richard van der Venne en Roshon van Eijma versterken RKC Waalwijk-selectie

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – Na twee buitenlandse avonturen keert Richard van der Venne weer terug op bekend terrein. De 32-jarige linkspoot komt transfervrij over van Sankt Gallen en tekent een contract tot medio 2026.

Tussen 2020 en 2022 kwam Van der Venne al uit voor RKC Waalwijk. Destijds kende Van der Venne een succesvolle periode waarin hij 61 wedstrijden speelde en daarin goed was voor 9 goals en 6 assists.

Na avonturen bij Melbourne City en Sankt Gallen is de middenvelder nu klaar om terug te keren naar Brabant. Richard van der Venne: “Mijn avonturen in het buitenland waren voor mij en mijn gezin prachtig. Het was mooi om in een ander land actief te zijn en de cultuur te ontdekken. Met RKC Waalwijk is het contact altijd goed gebleven en voelt het als thuiskomen. Ik kijk er enorm naar uit de club te helpen aan nieuwe sportieve hoogtepunten.”

Mo Allach, technisch directeur, is blij met de terugkeer van Van der Venne. “Voor ons is het terughalen van Richard een mooie kans. Hij heeft in 2,5 seizoen in Waalwijk bewezen dat hij van waarde kan zijn. Met Richard halen we ervaring en specifieke kwaliteit binnen onze spelersgroep”, aldus Mo Allach.

De geboren Ossenaar begon zijn carrière in zijn geboortestad bij TOP Oss. Na anderhalf seizoen bij Go Ahead Eagles maakte hij in 2020 de overstap naar RKC Waalwijk.

Verdediging van RKC Waalwijk krijgt meer vorm met komst Roshon van Eijma

Centrale verdediger Roshon van Eijma komt transfervrij over van TOP Oss. De 26-jarige Curaçaos international sluit per direct aan bij RKC Waalwijk en tekent een contract voor twee seizoenen.

Van Eijma doorliep de jeugdopleiding van Willem II alvorens hij de overstap maakte naar Roda JC. In Limburg speelde de geboren Tilburger 31 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.Hierna kwam hij één seizoen uit voor Preussen Münster, in de Duitse Regionalliga West, het vierde niveau van Duitsland. De afgelopen drie jaar stond Van Eijma onder contract bij TOP Oss, daarnaast speelde hij reeds vijf interlands voor de nationale ploeg van Curaçao.

Van Eijma legt zijn keuze voor RKC Waalwijk uit: “”Na mijn tijd bij TOP Oss, waar ik me heb kunnen ontwikkelen, ben ik klaar voor een stap hogerop. Bovendien heb ik veel positieve verhalen gehoord van mede-internationals die bij RKC Waalwijk spelen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team mooie resultaten te behalen in de Eredivisie en mezelf verder te ontwikkelen op het hoogste niveau.”

Technisch directeur Mo Allach is te spreken over de aanwinst: “Roshon heeft laten zien dat hij klaar is voor een stap naar de Eredivisie. Met zijn kwaliteiten en voorwaardes zijn wij van mening dat hij een goede aanvulling is voor de defensie.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen