Yanick van Osch nieuwe doelman RKC Waalwijk

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – RKC Waalwijk heeft zich per direct verzekerd van de diensten van doelman Yanick van Osch. De 27-jarige keeper komt over van SC Cambuur en tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog één jaar.

Mo Allach, technisch directeur bij RKC Waalwijk: “Na het vertrek van Etienne Vaessen en Mark Spenkelink zijn wij blij met de komst van Yanick van Osch. Met hem voegen wij een ervaren en betrouwbare keeper toe aan onze selectie.”

Yanick van Osch is blij om terug te keren in de Eredivisie: “Het vertrouwen van RKC Waalwijk zorgt ervoor dat ik mijzelf weer kan bewijzen op het hoogste niveau van Nederland. De professionele en familiaire sfeer die RKC Waalwijk uitstraalt sluiten perfect aan bij waar ik voor sta. Daarnaast ben ik blij om weer terug in Brabant te zijn en kijk ik uit naar komende seizoenen.”

Yanick van Osch doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde hier ruim vijftig wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Tegelijkertijd verdedigde hij regelmatig het doel voor verschillende jeugdteams van Oranje. Hierna maakte hij de stap naar Fortuna Sittard, waar hij zich al snel positioneerde als eerste doelman. Na drie seizoenen in Sittard, streek Van Osch vorig jaar neer in Leeuwarden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen