Directe handhaving voor RKC Waalwijk ondanks verlies in Eindhoven

EINDHOVEN – RKC Waalwijk sloot het Eredivisieseizoen af met een uitwedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. Ondanks een goede start van RKC Waalwijk, eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor PSV. Toch was er reden voor vreugde, want mede dankzij het verlies van Excelsior wist RKC Waalwijk zich direct te handhaven in de Eredivisie.

Eerste helft

RKC Waalwijk begon de wedstrijd goed en creƫerde al vroeg een kans in de dertiende minuut toen Richonell Margaret de bal voor het doel kreeg, maar er geen schotkans uit voortkwam. Drie minuten later, in de zestiende minuut, brak de voorhoede van RKC Waalwijk door de verdediging van PSV. Chris Lokesa gaf een perfecte assist aan Richonell Margaret, die beheerst binnenschoot: 0-1 voor RKC Waalwijk.

PSV begon vervolgens meer druk te zetten en kreeg verschillende kansen. In de 26e minuut raakte Bakayoko de paal en miste Tillman de rebound. RKC Waalwijk bleef echter gevaarlijk in de counter en ging in de 39e minuut weer richting het doel van PSV, maar de eindpass ontbrak aan precisie. Vlak voor rust, in de 44e minuut, scoorde PSV toch de gelijkmaker via een kopbal van De Jong waardoor het 1-1 stond bij rust.

Tweede helft

In de tweede helft kwam PSV sterker uit de kleedkamer en zette het RKC Waalwijk flink onder druk. De kansen volgden elkaar op, maar het duurde tot de 81e minuut voordat PSV opnieuw scoorde. Na vermeend hands van Jeffrey Bruma, die hiervoor zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, ontving PSV een penalty. De Jong benutte deze kans en bracht PSV op een 2-1 voorsprong.

Kort daarna, in de 86e minuut, breidde PSV de voorsprong verder uit toen Julian Lelieveld ongelukkig de bal in eigen doel werkte: 3-1 voor PSV. Ondanks deze nederlaag was er feeststemming bij RKC Waalwijk, omdat Feyenoord met 4-0 van Excelsior won. Hierdoor eindigde RKC Waalwijk op de vijftiende plaats, wat directe handhaving in de Eredivisie betekent.