DES D1 wint finale KNHB Silver Cup!

Foto: Suzanne Montfoort Fotografie

OSS – Zaterdag 18 mei 2024: Tot ieders verrassing, en niet in de laatste plaats tot die van het team zelf, speelde DES D1 de finale van de Silver Cup. De spanning was voelbaar, maar “vandaag gaan we genieten en laten we iedereen zien hoe goed we zijn!” Veel DES-supporters hadden de moeite genomen om naar Oss te komen. Onder een stralende zon hing er een geweldige sfeer!

Na een tam eerste kwart ontbrandde de wedstrijd in het tweede kwart. DES kwam op voorsprong dankzij een perfect genomen strafbal van Karlijn. Maastricht, de favoriet, liet dat niet zomaar gebeuren. In slechts zeven minuten tijd draaide Maastricht de wedstrijd om naar een 3-1 voorsprong. Het rustsignaal kwam gelukkig: tijd om even bij te komen en weer op te laden.

Het derde kwart was dit seizoen vaak een sterk punt voor Dames 1, wat het team vertrouwen gaf om terug te komen in de wedstrijd. Dat vertrouwen bleek terecht: Ali (2x) en Flo brachten DES met hun goals weer op voorsprong: 3-4.

De supporters konden hun ogen niet geloven: zou het dan toch gebeuren? Maastricht wilde aanvallen, maar je zag het geloof bij hen wegvloeien. Ze kregen weer wat vertrouwen toen Ali een gele kaart kreeg en vijf minuten aan de kant moest. Maar echte kansen bleven uit. De genadeklap kwam in minuut 66. Ali ging goed door in een counter en Lara sloeg haar voorzet binnen: 3-5!

Nog vier minuten nagelbijten! In de laatste minuten kwam Maastricht niet verder dan een slappe strafcorner. De supporters telden de laatste seconden af en ons sprookje kwam uit! DES wint voor het eerst in haar historie de finale van de KNHB Silver Cup!

De ontlading was groot en tranen vloeiden. Lara kreeg onder luid gejuich de grote Silver Cup uitgereikt door Leon Rutten van de KNHB. Trots op het team, trots op de supporters, trots op DES!

’s Avonds vierden de dames uiteraard een groot feest. En dat gaan we als DES ook doen. Kom op zondag 16 juni naar DES voor de huldiging van alle kampioensteams en natuurlijk van bekerwinnaar DES D1!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen