RKC Waalwijk strijdt voor lijfsbehoud in Eredivisie

Foto: Google Streetview

Vandaag staat er voor RKC Waalwijk een uitdagende confrontatie op het programma tegen PSV Eindhoven. In het Philips Stadion zal om 14.30 uur worden afgetrapt voor de wedstrijd.

De geelblauwen strijden hard voor een resultaat om de 15de plek te behouden. Naast dat RKC Waalwijk hard gaat strijden voor een resultaat is het ook afhankelijk van de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord. De voorsprong op Excelsior is op dit moment 3 doelpunten. Beide ploegen hebben 29 punten. Dit betekent dat als RKC Waalwijk bij PSV wint, Excelsior drie doelpunten goed moet maken én moet winnen bij Feyenoord om langzij te komen. Bij een gelijkspel moet RKC Waalwijk hopen dat Excelsior niet wint bij Feyenoord. Mocht RKC Waalwijk verliezen van PSV, dan moet Excelsior ook verliezen van Feyenoord. Daarnaast mogen de geelblauwen in dat geval met niet meer dan drie doelpunten verschil verliezen.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk kwam afgelopen weekend in actie tegen PEC Zwolle en wist in eigen huis een punt te pakken. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor RKC op de vijftiende plaats in de Eredivisie blijft staan, net boven de degradatiestreep. RKC Waalwijk is door de gelijke spelen tegen PEC Zwolle, Utrecht en de overwinning op Heracles Almelo al 3 wedstrijden ongeslagen. Dit willen de geelblauwen doorzetten tegen het al kampioen geworden PSV. Hiervoor is flinke steun nodig van de meereizende supporters. Om die erg gewilde vijftiende plaats te behouden zal RKC Waalwijk flink aan de bak moeten tegen PSV. Mochten de geelblauwen op de zestiende plaats terechtkomen, dan volgen er wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie.

PSV Eindhoven

PSV heeft een uitstekend seizoen met maar één verliespartij. Daarnaast haalde het de laatste zestien van de Champions League. Echter kwam de kersverse kampioen van de Eredivisie afgelopen zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Doelman Joël Drommel, die na lange tijd weer eens in de basis startte, speelde een degelijke wedstrijd maar kon niet verhinderen dat PSV punten verspeelde. Twee spelers van RKC Waalwijk hebben een verleden bij PSV, zowel Zakaria Bakkali als Jeffrey Bruma speelde in Eindhoven. Laatstgenoemde vierde twee landskampioenschappen in Eindhoven.

Arbitrage

De leiding van deze wedstrijd is in handen van Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. De vierde official is Alex Bos. In Zeist zijn Rob Dieperink (VAR) en Dyon Fikkert (AVAR) verantwoordelijk voor de videobeelden.

Beleef de ontknoping op het Willy Naessens Fanplein!

Op het Willy Naessens Fanplein wordt de gehele wedstrijd uitgezonden op groot scherm. Hierdoor hoef je niets te missen van de ontknoping. Vanaf 13.30 uur zullen de poorten openen en is er een DJ aanwezig om alvast in de stemming te komen. Ook de Fanshop is geopend. Het uittenue en de trainingscollectie zijn te koop met kortingen tot wel 50%!

Live verslag

Voor degenen die de wedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen, is er een uitgebreide live verslaggeving beschikbaar. De wedstrijd is te volgen op ESPN 2 en via het schakelkanaal van ESPN. Ook Langstraat FM (106.8FM) verzorgt een live radioverslag. Volg daarnaast de live updates via het X (Twitter) account en de Instagram Stories van RKC Waalwijk.

Historie

De ontmoetingen tussen PSV en RKC Waalwijk zijn altijd beladen wedstrijden. In het verleden heeft RKC Waalwijk het PSV vaak lastig kunnen maken, maar de Eindhovenaren hebben doorgaans de overhand. Van de 50 onderlinge duels wist RKC acht keer te winnen, tegenover 34 overwinningen voor PSV en acht keer eindigde het gelijk. In de laatste ontmoeting eerder dit seizoen in Waalwijk trok PSV met 3-1 aan het langste eind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen