DES Dames 1 speelt finale KNHB Silver Cup: ons sprookje duurt voort!

Foto: DES

Het eerste damesteam van DES uit Kaatsheuvel speelt in Oss op zaterdag 18 mei voor de eerste keer in haar geschiedenis de finale van de KNHB Silver Cup. Tegenstander in deze halve finale is MHC Maastricht.

Hockeyvereniging DES uit Kaatsheuvel bestaat al meer dan 80 jaar. Nog nooit haalde een team de finale van de Silver Cup, het prestigieuze KNHB bekertoernooi. Dit unieke resultaat volgde na een geweldige overwinning op de dames van GHBS uit Groningen op vrijdag 10 mei. De wedstrijd eindigde na een spannend slot in 2-3 voor DES. Nu wacht op zaterdag 18 mei de finale tegen MHC Maastricht op het terrein van MHC Oss.

Het geloof om de finale te halen ontstond in de 6e ronde uitgerekend tegen MHC Oss. “Vanaf toen hebben we tegen elkaar gezegd: nu moeten we doorpakken”, zegt aanvoerder Lara Beukman. “Met deze mindset wonen we vervolgens de wedstrijden tegen Oirschot, AthenA (Amsterdam) en GHBS (Groningen). Ook nog eens allemaal uitwedstrijden waar onze tegenstanders het thuisvoordeel hadden. Nu genieten we aanstaande zaterdag van het spelen van de finale en hopen door winst het ons sprookje een mooi einde te geven.”

De finale van KNHB Silver Cup tussen Maastricht en DES wordt gespeeld op zaterdag 18 mei (aanvang 12:30 uur) op neutraal terrein van MHC Oss (Sportpark Rusheuvel, Macharenseweg 14 in Oss).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen