DES Dames 1 schrijft historie en speelt de halve finale van de KNHB Silver Cup

Foto: MHC DES

Het eerste damesteam van DES uit Kaatsheuvel speelt in Groningen op vrijdag 10 mei voor de eerste keer in haar geschiedenis de halve finale van de KNHB Silver Cup. Tegenstander in deze halve finale is GHBS uit Groningen.

Hockeyvereniging DES uit Kaatsheuvel bestaat meer dan 80 jaar. Nog nooit haalde een team de halve finale van de Silver Cup, het prestigieuze KNHB bekertoernooi. Dit unieke resultaat volgde na een zwaarbevochten overwinning op de dames van HC AthenA uit Amsterdam op vrijdag 19 april. De wedstrijd eindigde in 2-2, waarna DES de zenuwslopende shoot-outs beter nam dan AthenA. Nu wacht op vrijdag 10 mei de halve finale tegen GHBS in Groningen, net als DES een 1e klasser.

De halve finale is een bekroning van een succesvolle 2e seizoenshelft. “In de 1e seizoenshelft liep het allemaal nog niet zo lekker en hadden we moeite met scoren”, zegt aanvoerder Lara Beukman. “Na de winterstop hebben we een stap gemaakt, weten we wel te scoren en zijn we dit kalenderjaar nog ongeslagen. We stappen dan ook vol vertrouwen in de bus naar Groningen.”

Als DES met een overwinning terugkomt uit Groningen, spelen ze op zaterdag 18 mei de finale tegen de winnaar van het duel tussen Maastricht-Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen