Onderlinge Wedstrijd bij KGV in de Werft

Foto: KGV

KAATSHEUVEL –┬áBij Gymnastiekvereniging KGV in Kaatsheuvel vond afgelopen zondag de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats, beter bekend als de ‘Onderlinge Wedstrijd’.

Het hoofddoel van deze wedstrijd is om alle kinderen die het hele jaar hard hebben getraind de kans te geven om te laten zien wat ze hebben geleerd. Terwijl de meisjes in de selectiegroepen al gewend zijn aan wedstrijden, is dit voor de recreanten, zowel jongens als meisjes, extra spannend omdat dit de enige grote wedstrijd van het seizoen is.

Vanaf vroeg in de ochtend kwamen alle dames uit de selectiegroepen aan bod, een verandering ten opzichte van voorgaande jaren. Ondanks vermoeidheid van een eerdere wedstrijd op zaterdag, straalde het plezier van iedereen af. De concurrentie was groot, aangezien veel meisjes aan elkaar gewaagd waren. Deze keer werd er niet gestreden om een allround kampioenschap, maar om de titels per toestel. Hierdoor konden zoveel mogelijk deelnemers op het podium een medaille ontvangen. Aan het einde van de wedstrijd werd Isa Jongbloed extra in het zonnetje gezet door de hoofdleiding vanwege een recente blessure die haar had verhinderd deel te nemen aan de wedstrijd.

In de middag was het de beurt aan de recreantengroep. Ook hier was de opzet iets anders dan voorgaande jaren, maar met hetzelfde doel: laten zien aan familie en vrienden wat je hebt geleerd tijdens de trainingen. Trots keken ouders, familie en vrienden vanaf de volle tribunes naar alle oefeningen. Tussendoor mochten de allerkleinsten van de ‘Nijntje’ groepen op een veilig parcours klauteren en spelen. Voor de tieners was er speciale vloermuziek om hun vloeroefeningen uit te voeren, wat voor extra spanning en plezier zorgde.

De jongens lieten op hun eigen toestellen zien hoe sterk en lenig ze zijn, met onder andere de rekstok, ringen, brug en stoere sprongen. Na elke wedstrijdronde volgde een demonstratie per groep met dansjes, kunstjes en spectaculaire sprongen. Alle deelnemers ontvingen een medaille, terwijl de nummers 1, 2 en 3 van elke recreantengroep werden beloond met een mooie trofee.

Het seizoen voor KGV nadert zijn einde, maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang en er wordt uitgekeken naar seizoen 2024-2025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen