RKC Waalwijk verliest met 3-2 van AZ na een voorsprong van 0-2

ALKMAAR – Op zaterdagmiddag 13 april speelde RKC Waalwijk in Alkmaar tegen AZ. Ondanks een sterke eerste helft en een vroege voorsprong, slaagde RKC Waalwijk er niet in de voorsprong vast te houden en verloor uiteindelijk met 3-2. Een wedstrijd met twee gezichten, waarin RKC Waalwijk uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in AZ.

Eerste helft

De wedstrijd begon voortvarend voor RKC Waalwijk, dat al in de 3e minuut op voorsprong kwam door een prachtige aanval. Mats Seuntjens speelde de bal naar Reuven Niemeijer, die met een ingenieus hakje David Min in stelling bracht. David Min aarzelde geen moment en vond koelbloedig het net: 0-1. De Geelblauwen bleven gedurende de eerste helft de boventoon voeren, mede dankzij sterk verdedigend werk van Etienne Vaessen en Dario van den Buijs. Maar vlak voor rust viel er nog wat te genieten. In de 42ste minuut verraste David Min vriend en vijand door vanaf de middellijn de keeper van AZ, die te ver voor zijn doel stond, te verschalken met een weergaloze lob. Hiermee zette hij de tussenstand eigenhandig op 0-2.

Tweede helft

Na de pauze kwam AZ sterk terug. In de 65ste minuut wist Sugawara de aansluitingstreffer te maken, waardoor de stand op 1-2 kwam. Het geloof in een goed resultaat werd hierdoor weer aangewakkerd bij de thuisploeg. Ondanks een kans voor Chris Lokesa om de voorsprong te vergroten, slaagde AZ erin om binnen een tijdsbestek van drie minuten de wedstrijd volledig om te draaien. Eerst maakte Sadiq in de 76ste minuut de gelijkmaker, gevolgd door een doelpunt van Pavlidis twee minuten later, waardoor AZ op 3-2 kwam. RKC Waalwijk wist hierna geen vuist meer te maken, waardoor de eindstand van 3-2 op het scorebord bleef staan.

RKC Waalwijk zal over twee weken, op zondag 28 april om 14.30 uur, in eigen huis aantreden tegen FC Utrecht. Voor alle supporters die de ploeg willen steunen, zijn kaarten verkrijgbaar in de Fanshop of via de online ticketshop.