RKC Waalwijk ontvangt Vitesse in het Mandemakers Stadion

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – RKC Waalwijk maakt zich op voor een belangrijke confrontatie met Vitesse. Na een teleurstellende 1-0 nederlaag in Deventer, tegen Go Ahead Eagles, zijn de Geelblauwen vastberaden om ditmaal een beter resultaat te behalen.

RKC Waalwijk

Het is voor RKC Waalwijk een kans om terug te slaan na de nederlaag van vorige week. Met Vitesse als tegenstander, een ploeg die ook op zoek is naar herstel, wordt het een interessant duel waarbij beide teams gebrand zijn op een goed resultaat. De vraag is niet alleen wie het sterkste is, maar ook wie tactisch het slimste uit de strijd komt.

RKC Waalwijk heeft eerder dit seizoen al veerkracht getoond en zal hopen deze eigenschap wederom in te zetten om de volle winst te pakken. Voor beide teams is het een kans om te laten zien dat zij zich kunnen herpakken en de punten binnen te halen.

Dit weekend belooft dus een spannende confrontatie te worden waarin beide teams alles op alles zullen zetten voor de winst. De steun van de fans, zowel in het stadion als op afstand, zal voor RKC Waalwijk van onschatbare waarde zijn in deze cruciale fase van het seizoen.

De tegenstander

Vitesse beleeft een matig seizoen. De ploeg uit Arnhem staat op dit moment met 16 punten op de 17e plek. Des ondanks heeft Vitesse hun laatste uitwedstrijd gewonnen met 1-2 van Excelsior. Daarna speelde Vitesse een emotioneel beladen wedstrijd, waarbij zij in het GelreDome met 1-2 onderuitgingen tegen FC Twente. Het duel stond in het teken van ‘Mister Vitesse’ Theo Bos, waarbij Vitesse ondanks een sterk eerbetoon en een ruststand van 1-1, in de 79e minuut de winnende tegentreffer moest incasseren.

Arbitrage

Dit duel zal onder leiding staan van scheidsrechter Lindhout, met Bluemink en Vandeursen langs de zijlijnen. De vierde official is de heer Puts. De VAR-verantwoordelijkheden liggen bij Ruperti, bijgestaan door AVAR Waleveld.

Live verslag

Fans kunnen deze wedstrijd live volgen via ESPN 3, Langstraat FM (106.8) en voor live updates op het X (Twitter) account van RKC Waalwijk.

Historie

Historisch gezien zijn de confrontaties tussen RKC Waalwijk en Vitesse altijd beladen geweest met spanning en onvoorspelbaarheid. In totaal stonden de ploegen 52 keer tegenover elkaar in de Eredivisie, waarbij RKC 13 keer als winnaar uit de bus kwam, 18 keer werd het gelijk en 21 keer won Vitesse. Deze cijfers laten zien dat er tussen deze clubs veel interessante wedstrijden zijn gespeeld. Hierbij was het thuisvoordeel sterk aanwezig tijdens eerdere ontmoetingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen