DES D1 wint van HUDITO D1

KAATSHEUVEL – Op zondag 3 maart speelde DES haar eerste wedstrijd na de winterstop. De tegenstander was HUDITO (Houd Uw Doel In ‘T Oog) uit Delft, die op de tweede plaats stond in de competitie. Het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Tijdens de winterstop had DES enkele goede oefenwedstrijden gespeeld, wat de dames hopelijk vertrouwen gaf.

Echter, al in de 13e minuut wist HUDITO uit de eerste kans te scoren. Beide teams waren slordig in balbezit, waardoor echte kansen uitbleven. De ruststand was dan ook 0-1 in het voordeel van HUDITO. Na de rust kwam DES sterker uit de kleedkamer en speelde een uitstekend derde kwart. DES zette aan, kreeg enkele strafcorners, en Karlijn Roijakkers wist uit een van die strafcorners de gelijkmaker te scoren.

Met het oog op de overwinning bleef DES druk uitoefenen op HUDITO, en Lara Beukman slaagde erin om uit een volgende strafcorner de 2-1 te scoren. De DES-dames hielden stand en lieten HUDITO niet meer in gevaar komen gedurende het vierde kwart. De verdediging stond als een huis, wat resulteerde in de uitverkiezing van Sammie Fikkers tot “(wo)man of the match”.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen MEP in Boxtel op het programma. DES heeft de kans om zich te revancheren van een eerdere nederlaag dit seizoen. Met deze overwinning in gedachten lijkt dat zeker haalbaar!