RKC Waalwijk reist af naar Deventer

Foto: Google Streetview

DEVENTER – De Adelaarshorst vormt het toneel voor een spannende confrontatie in de Eredivisie, waar RKC Waalwijk het opneemt tegen Go Ahead Eagles op zaterdag 2 maart. Beide ploegen zullen gemotiveerd zijn om het verlies van vorige week recht te zetten met 3 punten.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen zijn gemotiveerd om voor elk punt alles te geven, maar dit wil helaas nog niet altijd lukken. RKC Waalwijk behaalde in de laatste 6 wedstrijden 4 punten. Tijdens de jaarlijkse carnavalswedstrijd tegen N.E.C. in het Mandemakers Stadion, liet de ploeg van Henk Fraser zien wat het in huis had en won het overtuigend met 2-0. De daaropvolgende wedstrijd werd tegen Feyenoord gespeeld. Dankzij een discutabele rode kaart stond de ploeg uit Waalwijk lange tijd met 10 man op het veld. RKC Waalwijk gaf alles en wist de stand lang gelijk te houden totdat er in de laatste minuten gescoord werd vanuit een hoekschop door Feyenoord. Afgelopen weekend kreeg RKC Waalwijk een teleurstellende nederlaag in het thuisduel tegen Fortuna Sittard te verwerken, waarbij RKC Waalwijk in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd tegen kreeg. De Geelblauwen reizen zaterdag 2 maart af naar Deventer met de hoop op herstel. De ploeg van Henk Fraser zal er alles aan doen om de 3 punten vanuit Deventer mee naar Waalwijk te nemen.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles draait een goed seizoen. De ploeg uit Deventer staat momenteel op de 6e plaats met 34 punten. In de laatste 6 wedstrijden behaalde het team van René Hake 8 punten, verder wist Go Ahead Eagles de achtste finale van de KNVB Beker te halen. In de vorige wedstrijd leed Go Ahead Eagles een 3-0 nederlaag bij FC Twente in Enschede, wat hun eerste uitverlies sinds september betekende. Ondanks deze tegenvaller handhaaft de ploeg uit Deventer zich nog steeds op een respectabele plaats in de Eredivisie, een plaats die op dit moment zelfs recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.

Arbitrage

De leiding van deze wedstrijd is in handen van Pol van Boekel, met Stefan de Groot en Michael Osseweijer als zijn assistenten. Vierde official is Marc Nagtegaal en de VAR is Joey Kooij, die wordt bijgestaan door AVAR Richard Polman.

Live verslag

Fans kunnen deze wedstrijd live volgen via ESPN 3, Langstraat FM (106.8) en voor live updates op het X (Twitter) account van RKC Waalwijk.

Historie

De historie tussen beide clubs belooft een spannende strijd. In 29 eerdere ontmoetingen wonnen beide teams 10 keer, en 9 confrontaties eindigde in een gelijkspel, met een doelsaldo dat in het voordeel van RKC Waalwijk leunt. De meest opvallende strijd in de historie tussen beide teams was in de play-offs van het seizoen 18/19. Tijdens deze 2 wedstrijden, waarbij het ging om promotie naar de Eredivisie werd het bij het eerste duel 0-0. RKC Waalwijk reisde daarna af naar Deventer voor de beslissende wedstrijd die eindigde in 4-5 voor de Geelblauwen. Hierdoor promoveerde RKC Waalwijk naar de Eredivisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen