Strijdend RKC Waalwijk verliest nipt in Rotterdam

ROTTERDAM – RKC Waalwijk leed een nipte nederlaag tegen Feyenoord, met een eindstand van 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd, gekenmerkt door veel strijd, liet zien hoe dicht RKC Waalwijk bij een punt was. Helaas zorgde een rode kaart voor de ommekeer in de wedstrijd.

Eerste helft

De wedstrijd begon met een vroege dreiging van Feyenoord, maar Dario van den Buijs haalde al in de vijfde minuut de bal al koppend van de lijn. RKC Waalwijk toonde veerkracht en creëerde in de 20e minuut een kans toen Cleonise, na een indrukwekkende dribbel vanaf de rechterflank, probeerde de keeper in de korte hoek te passeren, maar de bal werd gekeerd door de doelman van Feyenoord. RKC-keeper Vaessen speelde een hoofdrol met uitstekende reddingen, met name een cruciale sliding in de 28ste minuut waarmee hij een kans van Feyenoord in de kiem smoorde. Ondanks het goede spel van RKC Waalwijk, keerde het tij in de 35ste minuut toen Vaessen een rode kaart ontving. De doelman kwam ver zijn zestien uit en raakte, volgens scheidsrechter Van den Kerkhof, de bal met zijn hand. Hierdoor maakte Jeroen Houwen de wedstrijd vol als doelman. De eerste helft sloot af met een gemiste kans van David Min in de 45ste minuut, wat de veerkracht en aanvalsdrang van RKC Waalwijk benadrukte.

Tweede helft

Met een man minder werden de Geel Blauwen in de tweede helft meer onder druk gezet. Desondanks bleef het team standvastig, mede dankzij Van den Buijs die in de 54ste minuut opnieuw een zeker doelpunt voorkwam door de bal van de lijn te halen. Ondanks de toegenomen druk van Feyenoord, die sterker werd naarmate de tweede helft vorderde, hield Houwen zijn doel schoon, tot de 84ste minuut. Een kopbal van Mats Wieffer vond uiteindelijk zijn weg naar het net, waardoor Feyenoord met 1-0 de leiding nam. Deze late goal bleek beslissend te zijn, aangezien RKC Waalwijk, ondanks een moedige inzet, niet in staat was om terug te komen.

Eerstvolgende wedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd van ons RKC Waalwijk is aanstaande zaterdag, 24 februari, tegen Fortuna Sittard om 18.45 uur in het Mandemakers Stadion. Kaarten zijn via de online ticketshop én in de fanshop te verkrijgen.