46e Nacht van Loon op Zand start vanuit nieuwe locatie

Archieffoto start Nacht van Loon op Zand 2020
Archieffoto start Nacht van Loon op Zand 2020
Foto: Ad Leermakers

LOON OP ZAND – In het weekend van 20 op 21 april 2024 organiseert wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 46e keer de Nacht van Loon op Zand.

Na de bekendmaking van de sluiting van De Wetering 1 januari 2024, ging het organisatieteam van Hart van Brabant op zoek naar een nieuwe locatie voor de Nacht van Loon op Zand. Na constructieve gesprekken met het bestuur van Scouting Pastoor Simonsgroep en de mogelijkheid om een goede indeling op te zetten in en rondom het clubgebouw van de Scouting aan de Klokkenlaan, zijn beide partijen overeengekomen om daar te starten.

De verhuizing naar het Scoutinggebouw betekent ook dat er aanzienlijke wijzigingen zijn aangebracht aan het parcours van de Nacht van Loon op Zand. Er is overleg geweest met de Gemeente Loon op Zand, en tijdens de Nacht van Loon op Zand zal er weinig verkeersoverlast en stremming zijn.

46e Nacht van Loon op Zand

De doelstelling is opnieuw om tijdens de 15 uur durende wedstrijd minimaal 80 km te lopen. Zodra de limiet van 80 kilometer is bereikt, mogen de deelnemers stoppen of doorgaan om zoveel mogelijk kilometers bijeen te lopen gedurende de volledige 15 uur. De inschrijving voor dit wandelevenement is geopend. De organisatie hoopt opnieuw enkele deelnemers uit Loon op Zand aan de start te verwelkomen!

Wie wint de Gemeentelijk Promotie Bokaal?

Alle deelnemers uit de Gemeente Loon op Zand kunnen strijden om de Gemeentelijke Promotie Bokaal. Deze beker kan slechts één keer worden gewonnen en heeft elk jaar een nieuwe winnaar. In 2023 won Erik van den Boer uit Loon op Zand. Een mooie kans voor mensen uit de gemeente Loon op Zand, die al eens 80 kilometer hebben gelopen, om deel te nemen aan het echte grote werk.

Estafetteloop

De estafetteloop krijgt dit jaar ook weer een vervolg. Teams mogen bestaan uit 2 tot maximaal 15 personen. Per team moet ook een afstand van minimaal 80 kilometer worden afgelegd als kwalificatielimiet. Teams die aan de limiet voldoen, ontvangen een Nacht van Loon op Zand-bokaal en een diploma met de gelopen afstand.

5 uur loop!

Om meer mensen aan te trekken voor de Nacht van Loon op Zand, zijn ook dit jaar korte looptijden opgenomen in het programma. Op zaterdagavond kan men om 21.00 uur van start gaan en lopen tot 2.00 uur ’s nachts. Op zondagochtend kan men om 7.00 uur beginnen en lopen tot 12.00 uur. Beide 5-uurslopen krijgen ook een klassement op basis van kilometers! Deelnemen aan beide klassementen is ook mogelijk (met een rustpauze). Voor de 5-uurslopen is er een speciale herinnering en een diploma met de gelopen afstand. Als men kortere afstanden wil lopen, is de keuze vrij. Deelnemen aan de Nacht van Loon op Zand is de essentie!

Informatie en inschrijfformulieren, zowel voor de Nacht van Loon op Zand als voor de tenten, zijn verkrijgbaar via: Ad Leermakers, tel. 0416 362858, e-mail [email protected]. Meer informatie over de Nacht van Loon op Zand is te vinden op www.wsv-hartvanbrabant.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen