RKC Waalwijk reist af naar de Johan Cruijff Arena

Foto: Rudolfous - Wikimedia CC BY 4.0 - Creative Commons

Op zondag 21 januari staat RKC Waalwijk voor een uitdagende confrontatie in de Johan Cruijff Arena, waar om 16.45 uur wordt afgetrapt tegen Ajax. De tweede wedstrijd van de tweede seizoenshelft is van aanzienlijk belang voor RKC Waalwijk, dat momenteel op de 16e plaats staat in de Eredivisie met 14 punten. Na het recente verlies in de eerste thuiswedstrijd van 2024 tegen Heracles Almelo met 1-2, is het team onder leiding van trainer Henk Fraser vastbesloten om een reactie te tonen en enkele benodigde punten te sprokkelen.

Ajax, momenteel op de 5e plaats in de Eredivisie met 28 punten, heeft een opmerkelijke seizoenstart doorgemaakt. Na een lastige start onder oud-trainer Maurice Steijn was Ajax voornamelijk betrokken bij de strijd met de onderste teams. De aanstelling van John van het Schip als nieuwe trainer heeft een positieve invloed op het team. Ajax heeft geleidelijk aan meer wedstrijden weten te winnen en is langzaam weer in de race om de bovenste plekken.

In de eerste wedstrijd van 2024 behaalde Ajax een belangrijke overwinning met 2-3 bij Go Ahead Eagles. Deze positieve start van het nieuwe jaar zal het team willen voortzetten tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd belooft een interessante strijd te worden tussen een gemotiveerd RKC Waalwijk en een hernieuwd Ajax in de Johan Cruijff Arena. Beide teams zullen strijden om hun positie in de Eredivisie te versterken en hun doelen voor de rest van het seizoen te bereiken.

Het vorige duel tegen Ajax

In de vorige wedstrijd, die voortijdig werd afgebroken, kende de beginfase een gelijkopgaand spel tussen RKC Waalwijk en Ajax. Beide teams kregen niet veel grote kansen, maar RKC Waalwijk leek lichtelijk de overhand te hebben. Desondanks opende Ajax de score met een steekpass van Carlos Forbs op Brobbey, die de bal schuin binnenschoot. Niet veel later volgde de verdiende gelijkmaker. Aaron Meijers gaf een scherpe voorzet, waar Kramer mee raad wist en de bal binnenwerkte. Helaas werd Meijers daarna de boosdoener. Een ongelukkige overtreding leidde tot een penalty, benut door Steven Berwijn, wat resulteerde in een ruststand van 1-2.

De tweede helft begon met RKC Waalwijk die snel weer op gelijke hoogte kwam. Aaron Meijers herstelde zijn eerdere fout door een scherpe voorzet waarop Yassin Oukili kon scoren. In de 56e minuut bracht Steven Berghuis Ajax voor de derde keer op voorsprong. Na 88 minuten spelen werdt de wedstrijd RKC-Ajax gestaakt door een zorgwekkende blessure van RKC-doelman Etienne Vaessen. De keeper kwam in botsing met Brian Brobbey, bleef stil liggen en moest met een brancard het veld verlaten. Op woensdag 6 december werd het restant van de wedstrijd uitgespeeld wat resulteerde in een eindstand van 2-3.

Arbitrage

Zondagmiddag heeft Bas Nijhuis de leiding over Ajax – RKC Waalwijk. Hij wordt geassisteerd door de heren de Nas en Schaap. De vierde official is de heer Gerrits. De heren van den Kerkhof en Honig nemen de rollen van VAR en AVAR op zich.

Live verslag

Zondagmiddag is het duel live te zien op ESPN 1. Zoals gebruikelijk zal Langstraat FM live verslag doen op de radio (106.8FM) en verzorgen wij jullie van updates via X (Twitter) en Instagram Stories.

Feitje

In de allereerste ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Ajax in 1988 vernederde de Waalwijkers Ajax door met 3-1 te winnen. De doelpunten kwamen van Schapendonk en Hoekstra wist 2x het net te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen