RKC Waalwijk krijgt twee punten te weinig tegen Excelsior Rotterdam

WAALWIJK – RKC Waalwijk loopt in het Mandemakers Stadion tegen een teleurstellend gelijkspel aan. In het duel tegen Excelsior Rotterdam was de ploeg van Henk Fraser het grotere gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar gaf het wel een 2-0 voorsprong uit handen.

De overhand

In een open begin van de wedstrijd kreeg RKC Waalwijk de eerste echte mogelijkheid. Filip Stevanović komt kenmerkend naar binnen, maar ziet zijn harde poging gekeerd worden door doelman Van Gassel. Niet veel later ontstond daar de tweede mogelijkheid. Een scherpe voorzet van Cleonise wordt net niet gecontroleerd door Chris Lokesa die hier zichtbaar van baalt. De toon is vanuit hier gezet en dit blijkt als in de 21ste minuut de 1-0 binnen valt. Julian Lelieveld legt de bal terug op de penaltystip waar de wachtende Oukili de bal binnen kan schuiven. Vijf minuten later is daar de eerste dubbele kans voor de bezoekers. Een snelle aanval wordt eerst van randje zestien en vervolgens van vijf meter op goal geschoten, maar Etienne Veassen brengt tweemaal knap redding. In het vervolg van de eerste helft neemt RKC Waalwijk het heft weer in handen, maar ziet de laatste kans toch op eigen goal verschijnen. Couhaib Driouech, een van de gevaarlijkste spelers van de uitploeg maakt zich vrij net buiten de vijf meter en ziet zijn poging rakelings voorlangs gaan. Hiermee gaan de Geelblauwen met een voorsprong de kleedkamer in.

Grote domper

Net als in de eerste helft kregen de Waalwijkers de eerste grote mogelijkheid op een goal. Chris Lokesa krijgt de bal na verkeerd wegwerken van de Rotterdamse defensie voor zijn voeten, maar ziet zijn poging gekeerd worden. Tien minuten later ontstaat het eerste gevaar van de uitploeg. Een verkeerde inspeelpass van onze doelpuntermaker wordt onderschept door Driouech die zijn geplaatste poging net over het goal van Veassen ziet vliegen. Vier minuten later is daar de verdiende 2-0 voor de Geelblauwen. Yassin Oukili krijgt na een voorzet de afvallende bal voor zijn voeten en bedenkt zich geen moment. Hij legt aan en ziet zijn schot, die licht van richting wordt verander achter Van Gassel eindigen. Vanuit hier lijkt de overwinning niet ver weg aangezien de ploeg van Henk Fraser het spel grotendeels domineert. Dit houdt aan totdat plots de 2-1 valt. Invaller Nikolas Agrafiotis kopt tegen Dario van den Buijs aan en zo valt de bal in de goal. Het blijft hier niet bij. Youri Baas legt van 20 meter een vrije trap prachtig in de kruising en zo staat het totaal tegen de verwachting in gelijk. In de slotfase krijgt Michiel Kramer nog een enorme kans op de overwinning, maar hij kopt de bal niet genoeg de hoek in. Hiermee krijgt RKC Waalwijk twee punten te weinig.

Aankomende woensdag 6 december staat het restant van de wedstrijd RKC Waalwijk – Ajax op het programma. De wedstrijd, die hervat zal worden vanaf de 84ste minuut, wordt om 20.00 uur uitgespeeld mét publiek. Alle bezoekers van de wedstrijd op 30 september zijn van harte welkom om op deze woensdagavond naar het Mandemakers Stadion te komen.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd in Sittard op het programma. In het Fortuna Sittard stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt. Voor zowel de seizoen/clubkaarthouders geldt dat er één ticket per persoon gekocht kan worden. Buskaarten kosten € 19,40. Wil je liever met de auto naar Sittard, dan kost een kaartje € 9,-. De verkoop loopt nog tot donderdag 8 december, 17.00 uur.