RKC Waalwijk ontvangt Excelsior Rotterdam

WAALWIJK –  RKC Waalwijk trapt vanavond de decembermaand af in eigen huis. Na de enerverende overwinning in Zwolle van afgelopen week, is Excelsior Rotterdam ditmaal de tegenstander. Met drie punten verschil tussen de beide teams, belooft dit een spannend duel te worden!

Knappe overwinning

Op bezoek bij PEC Zwolle werden drie belangrijke punten verdiend. Binnen een kwartier schoot Filip Stevanović de Waalwijkers al op voorsprong. PEC Zwolle knokte zich terug in de wedstrijd door al gauw de gelijkmaker te scoren. Na rust was het Chris Lokesa die voor de 1-2 zorgde via een Zwols been. In de slotseconden leek het duel toch gelijk te gaan eindigen, maar Etienne Vaessen liet tot tweemaal toe zijn waarde zien. Met de drie punten op zak bevindt RKC Waalwijk zich op de vijftiende plaats.

Vliegende start

Het vorige seizoen was een lastige voor Excelsior, maar dit jaar beleefde de club een goede start. Het eerste duel werd met 3-4 gewonnen van N.E.C. Nijmegen dankzij een treffer in de 100e minuut! In de zes wedstrijden die hier op volgenden, werden maar liefst tien punten gepakt waarmee de Rotterdammers een plek in het linkerrijtje opeisten. Vervolgens werd twee keer op rij verloren, om vervolgens uit bij AZ een punt uit de strijd te slepen.

Het laatste eredivisieduel van Excelsior was de Rotterdamse derby tegen landskampioen Feyenoord. Binnen vijf minuten was het Giménez die Feyenoord op voorsprong bracht. Excelsior liet zich echter niet kennen en nog geen tien minuten later was het spits Parrott die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Een spannende pot die tot de rust in evenwicht bleef. Na rust zette Feyenoord de stand snel op 1-3. Excelsior wist de aansluitingstreffer nog te maken, maar uiteindelijk werd er met 2-4 verloren.

Arbitrage

Vanavond heeft Bas Nijhuis de leiding over RKC Waalwijk – Excelsior Rotterdam. Hij wordt geassisteerd door de heren Polman en Fikkert. De vierde official is de heer Smit. De heren Van der Laan en Kucukerbir nemen de rollen van VAR en AVAR op zich.

Live

Op ESPN 3 is dit duel op vanavond live te zien. Zoals gebruikelijk zal Langstraat FM live verslag doen op de radio (106.8FM) en verzorgen wij jullie van updates via X (Twitter) en Instagram Stories.

Historie

Pas acht keer eerder troffen RKC Waalwijk en Excelsior elkaar in eredivisieverband. De Waalwijkers trokken de helft van deze duels aan het langste eind. Twee keer eindigde het in een gelijkspel en twee keer ging Excelsior er met de punten van door. Afgelopen seizoen werd met 5-2 gewonnen in het Mandemakers Stadion.