RKC Waalwijk wint met 2-0 van promovendus FC Emmen

WAALWIJK – RKC Waalwijk heeft zaterdagavond 28 januari met 2-0 gewonnen van promovendus FC Emmen. Michiel Kramer en Julian Lelieveld waren in de eerste helft trefzeker voor de Geelblauwen. In de tweede helft moest RKC Waalwijk al vroeg met tien man verder, maar FC Emmen wist hier niet van de profiteren.

Kramer is terug

Na een lange herstelperiode stond spits Kramer eindelijk weer in de basis voor RKC Waalwijk. De aanvoerder liet dan ook niet lang op zich wachten, want in de vierde minuut was het al raak. Vanuit een lage voorzet van Mats Seuntjens wist Kramer de bal achter het standbeen door fraai het doel in te werken. De vroege voorsprong dwong FC Emmen om direct de aanval op te zoeken. Dit bracht kansen voor de omschakeling van de Geelblauwen en Thierry Lutonda maakte hier goed gebruik van. Na een individuele actie gaf de vleugelverdediger een voorzet, die maar net te hoog was voor Bel Hassani. De bal eindigde voor de voeten van Lelieveld, die hem vervolgens effectief binnenschiet: 2-0! De Waalwijkers waren duidelijk de betere partij in de eerste vijfenveertig minuten en zo gingen zij met zelfvertrouwen de kleedkamer in.

Hard werken en doorzetten

Voor coach Dick Lukkien was het ook duidelijk dat zijn ploeg beter moest spelen en daarom bracht hij twee verse krachten. Desondanks was het RKC Waalwijk dat direct gevaarlijk werd. Na een onderschepping op het middenveld gaf Kramer een mooie voorzet op Seuntjens, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Van der Hart. VAR Nagtegaal riep scheidsrechter Hensgens echter naar de kant voor een mogelijke overtreding. Na lang beraad toonde Hensgens Bel Hassani een directe rode kaart. Met tien man zouden de Geelbauwen hun 2-0 voorsprong nog veertig minuten vast moeten houden. Coach Joseph Oosting besloot dan ook direct in te grijpen en Yassin Oukili kwam het veld in voor doelpuntenmaker Kramer. De Geelblauwen zetten hun schouders eronder en FC Emmen wist weinig gevaar te creëren. Met nog twintig minuten te gaan kwam er nieuwe energie het veld in, Sebbe Augustijns en Saïd Bakari. De verdediging van de Waalwijkers stond als een huis met Etienne Vaessen als slot op de deur. Dario van den Buijs haalde het einde van de wedstrijd niet vanwege een blessure. Lars Nieuwpoort was zijn vervanger en ook Florian Jozefzoon kwam in actie. Tot aan het eind lieten de Geelblauwen hun passie en drive zien! De 2-0 stand bleef verdiend staan en zo pakten de Waalwijkers drie belangrijke punten!