RKC Waalwijk verliest in Volendam

VOLENDAM – Het eerste uitduel van 2023 voor RKC Waalwijk vond plaats in Volendam. Met 400 RKC-supporters maakte de ploeg van Joseph Oosting de reis naar Noord-Holland. Ondanks de eerste goal van Mats Seuntjens in het shirt van de Geelblauwen gingen de Waalwijkers met lege handen naar huis.

Kansenregen

Met een vol uitvak werd er in een regenachtig Volendam afgetrapt voor het eerste uitduel van 2023. In de derde minuut counterde RKC Waalwijk en dit zorgde voor de eerste opleving van de wedstrijd. Er volgde echter nog geen grote kans. Twee minuten later zorgde Seuntjens door middel van een mooie actie voor een groter gevaar. De pass van Seuntjens kon niet worden verzilverd door Thierry Lutonda. In de veertiende minuut was er nog een kans voor FC Volendam, maar vanuit een omhaal ging de bal naast. Zes minuten later was er nog een kans voor Robert Mühren die ook mis ging. Korte tijd na later werd er door Volendam zelfs nog op de lat geschoten. Vlak voor rust waren er nog twee kansen. In de 41ste minuut werd er door Volendam net langs het Waalwijkse doel geschoten. Vervolgens werd in de 45ste minuut een schot van Lutonda gekraakt.

Pijnlijk puntenverlies

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 49ste minuut was er een grote kans voor Shawn Adewoye, zijn inzet ging rakelings langs de goal van Filip Stankovic. RKC Waalwijk begon sterk aan de tweede helft en een aantal minuten later was het Mika Biereth met een goed schot op goal. De rebound die hierop volgde kwam voor de voeten van Lutonda die de bal vervolgens over schoot. In de 63ste minuut opende Seuntjens de score met zijn eerste doelpunt voor RKC Waalwijk. Zijn harde lage schot eindigde in het doel van FC Volendam. Na de dubbele wissel van FC Volendam wisten ze ook op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Xavier Mbuyamba. Nadat Roy Kuijpers het veld in kwam voor Biereth kwam er een grote kans voor Volendam. Etienne Vaessen kwam goed zijn goal uit, waarna Adewoye hem assisteerde in het zestien meter gebied door de bal weg te werken. Vlak na de dubbele wissel aan Waalwijkse kant in de 80ste minuut kwam de ploeg van Wim Jonk op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Gaetano Oristanio. In de eindfase van de wedstrijd was er nog een schot op de Waalwijkse paal. Dit was ook de laatste kans van de wedstrijd. Ondanks het sterke begin van de Waalwijkers in de tweede helft ging de ploeg van Oosting met lege handen naar huis.