Berkdijk verliest thuis van WSJ, Maud van der Steene Pupil van de Week

KAATSHEUVEL – Zondag 11 december stond thuis bij Berkdijk de wedstrijd tegen WSJ gepland. Een weekend waar er van alles kan gebeuren in de top 4 van 4D.

De spanning op de koppies van onze jongens was te snijden tijdens de wedstrijdbespreking. Na een mooie reeks zou het een bekroning op het harde werken zijn als er vandaag drie punten bijgeschreven worden. Dat zou dan een tweede plaats betekenen. Het zou mooi zijn zo voor de winterstop, een fantastische eerste seizoenshelft nog rood zwarter kleuren. Maar helaas mocht het niet zo zijn.

Wij begonnen niet sterk aan de wedstrijd, wat al heel vroeg leidde tot een doelpunt. Maar onze oplettende grensrechter Patrick Hoevenaar had gezien dat er een randje van buitenspel aan kleefde. Dus na conclaaf met de scheids, werd besloten het doelpunt af te keuren. Zou dat onze jongens wakker hebben geschud? Niet echt moeten we concluderen, want een paar minuten later was het Melvin de Laat van WSJ die de stand op 0-1 bracht. Pas na vijfentwintig minuten kwamen onze jongens beter in het spel. Via de rechterkant was het Lars Kruissen die regelmatig mee opkwam en de bal voor het doel werkte. Dat resulteerde in een paar gevaarlijke situaties en bij één daarvan was het Jochem van Beek die de bal snoeihard langs het doel kopte. Een aantal jongens van Berkdijk hebben net als onze trainer een verleden bij WSJ, waardoor de gemoederen soms verhit raakten, maar het bleef een sportieve pot voetbal. Het was frisjes zeg maar, dus vele supporters keken vanaf de kantine of in omgeving daarvan. De echte die hards keken gewoon op hun eigen plekje langs het veld.

Na de thee en zonder wissels begonnen onze jongens aan de tweede helft. Het spel van net voor de rust werd verder uitgezet, maar tot echt groot gevaar kwam het niet. WSJ had wel meer moeite hierop te reageren en probeerde via counters het tij te keren. Dan volgt er een dubieuze beslissing van scheidrechter Sheikhi en die legde de bal op de stip. Bij WSJ is er maar één speler die de bal van elf meter mag nemen en dat is Harrie Hesselberth en die wist de uitstekende doelman Tony van Ark te passeren 0-2. De mouwen werden nog een keer opgestroopt, Pieter gooide er een paar wissels in en zag zijn ploeg meer druk zetten op de tegenstander. Zo’n tien minuten voor tijd wist Reggy de trekker over te halen en maakte er de 1-2 van. Dit gaf onze jongens wat vleugels, maar aan de andere kant lukte het vandaag niet helemaal. Sommige passes waren slordig, aannames niet altijd goed en wat in andere wedstrijden mee zat, dat zat vandaag allemaal wat tegen. Het bleef 1-2 en dat betekent voor ons Berkdijk dat we, na de winst van GSBW gisteren, de winterstop ingaan met een vierde plaats en daar mogen we trots op zijn. Er werd na afloop van de wedstrijd goed gefeest in de kantine door beide teams en het ging er zeer gemoedelijk aan toe.

De selectie en staf van Berkdijk 1 willen alle supporters, vrijwilligers van Berkdijk en allen die ons eerste elftal een warm hart toedragen, bedanken voor hun steun en toeverlaat en wensen jullie hele fijne feestdagen en een heel goed, sportief, maar vooral gezond 2023 toe!

Pupil van de week

Maud van der Steene mocht de wedstrijd Berkdijk-WSJ openen als Pupil van de Week. Maud is sinds april lid van Berkdijk. Met haar 4 jaar is ze een mooie aanwinst voor de kabouters, samen met haar vriendin Lynn. Door Lynn kwam ze dan ook bij de club. Lynn’s moeder Peggy traint de kabouters, samen met Maartje en Sylvia (ook hun kinderen zitten bij de vereniging).

Maud vond het heel spannend deze zondag, maar met hulp van Lynn, die dit al eens heeft mogen doen, genoot ze al snel van de middag. Na de voorbespreking van het team ontving ze van de selectie een gesigneerde bal. Ze deed mee met de warming up, liep daarna samen met de spelers het veld op en opende samen met haar vriendin de wedstrijd door op het doel van WSJ te schieten en natuurlijk te scoren. Nog even bij de wedstrijd kijken en een snoepzak en wat drinken halen in de kantine en toen zat de gezellige middag er weer op.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen