Koninklijke Erepenning voor Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging

Foto: Gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Op zaterdag 3 december reikte burgemeester Hanne van Aart een Koninklijke Erepenning uit aan de Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging (KGV). De vereniging kreeg deze onderscheiding als kroon op haar 100-jarige jubileum. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Pietengym in sporthal De Werft.

De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de vereniging. De Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging, die geheel bestaat uit vrijwilligers, zet zich al een eeuw in om jong en oud aan het bewegen te krijgen en te houden.

Diverse sporten In sporthal

De Werft worden diverse sporten beoefend: gymnastiek, turnen, freerunning, Nijntje Beweegdiploma, ouderengym en een springgroep. Daarnaast komt er een G-groep, speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke of motorische beperking.

De vereniging telt inmiddels meer dan 400 leden. Met de komst van De Werft in 2018 maken de turners dankbaar gebruik van een specifiek turngedeelte. De free-run-afdeling prijkt op nummer 6 van de grootste van Nederland. Daarnaast organiseert de KGV verschillende wedstrijden in de regio.

Bijzondere maatschappelijke aard

De verscheidenheid aan diensten van de KGV zijn van bijzondere maatschappelijke aard. Daarom ontving de vereniging vandaag uit handen van burgemeester Van Aart de koninklijke onderscheiding in de vorm van een Koninklijke Erepenning. De uitreiking vond vanochtend om 11.00 uur plaats tijdens de jaarlijkse Pietengym in sporthal De Werft. De feestelijke uitreiking werd- naast veel kinderen- onder meer bijgewoond door het bestuur, leden van de vereniging en een vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen