RKC Waalwijk wint overtuigend van AZ (3-1)

WAALWIJK – Zondagmiddag heeft RKC Waalwijk het in eigen huis opgenomen tegen AZ. In een kansrijke wedstrijd waren de Geelblauwen met een 3-1 stand te sterk voor hun gasten. Dankzij twee late treffers van invaller Zakaria Bakkali bleven de drie punten in Waalwijk.

Kans op meer

In de stromende regen begon RKC Waalwijk – AZ op zondagmiddag. De wedstrijd leek rustig te beginnen met weinig grote kansen. Iliass Bel Hassani was de eerste die een poging deed om de score te openen, maar in minuut tien waren het de gasten die vanuit een lage voorzet op voorsprong kwamen. Karlsson wist de bal in te tikken voordat Etienne Vaessen kon ingrijpen en zo kwam de stand op 0-1. RKC Waalwijk was veel op de helft van AZ te vinden, maar tot heel grote kansen wilde het nog niet komen. Tot Bel Hassani net na een halfuur zijn geluk besloot te testen en na geklummel van AZ-keeper Verhulst eindigt de bal in het net: 1-1! RKC Waalwijk groeide goed in de wedstirjd en de rest van de eerste helft hadden zij het voor het zeggen. Zowel Yassin Oukili als Julen Lobete kregen mega kansen om de Waalwijkers naar een voorsprong te schieten, maar Verhulst maakte zijn fout van eerder goed met twee sterke reddingen. Zo bleef de stand 1-1 toen scheidsrechter Van den Kerkhof voor rust floot.

Verdiend gewonnen

Joseph Oosting had vertrouwen in zijn mannen en besloot in de rust dan ook niet te wisselen. Dit was een goede keuze want de Geelblauwen zetten de sterke lijn van de eerste helf meteen door. Bel Hassani was over de rechterkant niet te stoppen wat veel kansen opbracht. AZ kon de wedstrijd niet inkomen en zo kon RKC Waalwijk de druk op blijven voeren. Ondanks de vele kansen kwamen de Waalwijkers niet op voorsprong, en aan de andere kant was Etienne Vaessen niet te kloppen. Julen Lobete probeerde het nog met een heerlijke omhaal, maar die ging langs het doel. Pas na 80 minuten besloot Oosting te wisselen en mocht Zakaria Bakkali het veld betreden voor Dario van den Buijs. Dit bleek een gouden wissel want zeven minuten later schoot Bakkali geweldig binnen vanaf de linkervlank. RKC Waalwijk stond in eigen huis met 2-1 voor. RKC Waalwijk zou de voorsprong met zes minuten extra tijd nog even moeten verdedigen, onder andere met de hulp van Roy Kuijpers, Saïd Bakari en Lars Nieuwpoort. Bakkali was scherp tot het einde en wist zo te profiteren van wederom geklungel van de doelman van AZ: 3-1! Met deze eindstand heeft RKC Waalwijk AZ verdient verslagen in het Mandemakers Stadion.