FC Twente te sterk voor RKC Waalwijk

ENSCHEDE – RKC Waalwijk heeft vanmiddag met 3-0 verloren van FC Twente. In de eerste helft nam de thuisploeg de voorsprong via twee doelpunten van Sem Steijn, waarna Ricky van Wolfswinkel in de slotfase het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.

Lastig

De Geelblauwen hadden het lastig in de Grolsch Veste, waar FC Twente dit seizoen nog geen competitieduel verloor. Het was dan ook de thuisploeg dat het initiatief had en in de 20e minuut op voorsprong leek te komen via Ricky van Wolfswinkel. Echter werd deze goal na inmenging van de VAR geannuleerd na hands. RKC kon een achterstand echter niet voorkomen. Vaclav Cerny ging buitenom en gaf laag en hard voor op Sem Steijn, die de bal in het dak van het doel kreeg: 1-0. FC Twente zette richting de rust aan op jacht naar meer en kreeg dat ook. Waar eerst Michel Vlap twee grote kansen mistte, was het opnieuw Steijn die van randje zestien Etienne Vaessen verschalkte: 2-0.

Nederlaag

RKC Waalwijk begon de tweede helft met twee wissels. Zakaria Bakkali en Saïd Bakari moesten nieuwe energie brengen. De Geelblauwen kwamen gaandeweg het tweede bedrijf dan ook wat meer uit hun schulp en kregen mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Zo schoot Julen Lobete over uit een vrije trap en zorgde Bakkali met een kopbal en meerdere schoten voor bij het Twentse doel. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de absolute slotfase de wedstrijd te beslissen, toen Ricky van Wolfswinkel van dichtbij de 3-0 binnentikte. RKC Waalwijk verliest daarmee het uitduel in Enschede.