RKC Waalwijk treft met Fortuna Sittard ploeg in vorm

In januari 2022 won RKC Waalwijk thuis met 2-1 van Fortuna.
In januari 2022 won RKC Waalwijk thuis met 2-1 van Fortuna.
Foto: Alexander de Peffer RKC Waalwijk

Na de overwinning uit in Groningen staat er voor de Geelblauwen een nieuw uitduel op de planning. Zaterdagavond 15 oktober zal RKC Waalwijk om 18.45 uur het opnemen tegen Fortuna Sittard. Ook de zuiderlingen hebben een goede vorm te pakken en zullen deze proberen vast te houden in het Fortuna Sittard Stadion.

RKC Waalwijk

Met zeven punten uit drie wedstrijden bevindt RKC Waalwijk zich op een mooie zevende plaats. Afgelopen weekend stond er een pittig uitduel in Groningen op het programma, maar met een sterke invalbeurt van Mika Biereth wisten de Geelblauwen toch de drie punten mee terug te nemen naar Waalwijk. Zijn eerste goals in het Geelblauw waren daarmee direct twee belangrijke doelpunten. Hiervoor werd ook gelijkgespeeld tegen nummer zes Sparta Rotterdam en overtuigend gewonnen van SC Cambuur.

Fortuna Sittard

Na negen wedstrijden bevindt Fortuna Sittard zich op een elfde plek en momenteel heeft het team een goede vorm te pakken. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen en zo zullen de Limburgers hier een vierde aan proberen toe te voegen. Er werd al gewonnen van Excelsior, FC Volendam en Vitesse. Het team van Spanjaard Julio Velázquez zal in het eigen Fortuna Sittard Stadion met support van het eigen publiek de top tien van de Eredivisie willen betreden.

In de zomer trok Fortuna Sittard verschillende spelers aan. Cole Basset, Iñigo Còrdoba, Burak Yilmaz en Úmbaro Embaló voegden zich onder andere bij de selectie. Aanvaller Zian Flemming verliet de club en maakte de transfer naar Millwall, maar met deze versterkingen laat Fortuna zien dat het menig tegenstander lastig kan maken.

Balans

In het verleden zijn RKC Waalwijk en Fortuna Sittard zeer aan elkaar gewaagd geweest. Van de 29 ontmoetingen in de Eredivisie, werden er negen gewonnen door RKC, tien gelijkgespeeld en tien gewonnen door de Limburgers. Het aantal gescoorde doelpunten is precies in evenwicht met 38 goals door beide teams. Vorig jaar werd het in Sittard 2-2 door twee doelpunten van Michiel Kramer.

Arbitrage

De wedstrijd in het zuiden staat onder leiding van Joey Kooij. Vandeursen en Fikkert zijn de heren met de vlaggen en de heer Timmer is de vierde official. De heren Van de Graaf en Frijn zijn VAR en AVAR.

Live

Bekijk de wedstrijd Fortuna Sittard – RKC Waalwijk live op ESPN 2! Uiteraard zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen