Mika Biereth matchwinner voor RKC Waalwijk in Groningen

GRONINGEN – In het verre Groningen heeft RKC Waalwijk vrijdagavond de eerste uitzege van het seizoen geboekt. In de Euroborg werd het in een enerverend duel 2-3, waarbij Mika Biereth als invaller twee goals verzorgde.

Penalty’s

Het duel in Groningen was amper één minuut oud, of Thierry Lutonda dook vrij op voor doelman Michael Verrips. De linksachter schoot echter voorlangs. Niet veel later was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Na een VAR-check wees Van den Kerkhof naar de stip, waarna Ricardo Pepi de 1-0 binnenschoot. De Geelblauwen lieten de koppen echter niet hangen en bleven vooruit voetballen, op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan ook! Na een goede steekpass op Iliass Bel Hassani trok Radinio Balker aan de noodrem, waardoor ook RKC een strafschop kreeg. Bovendien moest FC Groningen door met tien man. Net als aan de andere kant werd de pingel verzilverd, Dario van den Buijs schoot de 1-1 tegen de touwen. Het betekende ook direct de ruststand.

Gouden invalbeurt

In de tweede helft waren het de Geelblauwen, die met een man meer, de overhand namen. Kort na rust verscheen Mika Biereth binnen de lijnen, wat uiteindelijk een gouden wissel bleek. De verse kracht reageerde scherp op een diepe bal van Julian Lelieveld, waarna de spits hem via Verrips binnenschoot: 1-2! Het betekende zijn eerste goal in dienst van RKC Waalwijk. Desondanks de overtalsituatie had RKC het lastig tegen FC Groningen, dat gevaarlijk werd via standaardsituaties. Het resulteerde uiteindelijk ook in de 2-2, want Pepi schoot deze een kwartier voor tijd binnen. Even leek het erop dat de punten verdeeld zouden worden in Groningen, maar niets bleek minder waar. Man in vorm Bel Hassani vond met een lange bal de diepgaande Biereth, die met een schitterende balaanname Verrips omspeelde en de 2-3 binnenschoot! De Geelblauwen kregen nog kansen op 2-4, via onder andere Yassin Oukili, maar hij schoot hoog over. Het was echter genoeg voor de eerste drie punten buitenshuis dit seizoen!